Mainos

Sisäministeriö vahvistaa: Virkarikosepäilystä tiedettiin poliisiylijohtajan valintavaiheessa

Uuden poliisiylijohtajan ja entisen poliisiammattikorkeakoulun rehtorin epäilty virkarikos tiedettiin jo valittaessa hänet poliisijohtajaksi, kertoo sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Nergin mukaan asia on tullut esille turvallisuusselvityksessä, mutta nimitystä on esitetty kokonaisharkinnan perusteella.

– 2010 on ollut epäily kiusaamistapauksesta Poliisiammattikorkeakoulun ajalta. Työsuojeluviranomaiset ovat sen tutkineet, mutta asianomistaja on lähtenyt viemään sitä eteenpäin. Samalla kun turvallisuusselvitystä on tehty, niin kaikki tällaiset asiat tulevat taustoista selville, Nerg sanoo.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo MTV:n haastattelussa itse olleensa avoin hakuprosessin aikana.

– Minulla ei ole tässä mitään salattavaa. Olen myös tuonut nämä asiat avoimesti esille sekä poliisiylijohtajan valintaprosessissa että aiemmin poliisijohtajavalinnan yhteydessä, Kolehmainen itse sanoo.

Myöhemmin keskusrikospoliisi on tutkinut epäiltyä työsyrjintää ja työpaikkakiusaamista koskevaa juttua, mutta jo vuosi sitten valmistuneesta esitutkinnasta huolimatta juttu on yhä syyteharkinnassa.

Eläköitynyt poliisi syyttää syrjinnästä

Tapahtumat sijoittuvat marraskuun 2010 ja tammikuun 2013 väliseen aikaan, jolloin Kolehmainen työskenteli Poliisiammattikorkeakoulun rehtorina ja myöhemmin Poliisihallituksessa.

Jutun asianomistajana on eläkkeelle jäänyt poliisi, joka kokee joutuneensa työsyrjinnän ja työpaikkakiusaamisen kohteeksi Poliisiammattikorkeakoulussa.

Kolehmaisen lisäksi jutussa on kuultu epäiltynä myös Poliisiammattikorkeakoulun nykyistä rehtoria Kimmo Himbergiä, jota epäillään virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta sekä pahoinpitelystä.

Kolehmainen nimitettiin uudeksi poliisiylijohtajaksi kesäkuussa. Poliisiylijohtaja on poliisin korkein virkamies.  


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.