Mainos

Valtakunnansyyttäjälle tuomio – Rikostoimituksen päällikkö: "Erittäin vaikeaa nähdä, että voisi jatkaa"

Korkeimmassa oikeudessa tuomion saaneen valtakunnansyyttäjän Matti Nissisen jatkaminen tehtävässään vaikuttaa erittäin vaikealta, arvioi MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä Seitsemän Uutisissa.

Matti Nissinen tuomittiin 40:een päiväsakkoon tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Oikeuden mukaan Nissinen osallistui esteellisenä koulutushankintoihin, joissa palveluja ostettiin Nissisen veljen yrityksestä runsaalla 30 000 eurolla.

– Erittäin vaikeaa nähdä, että Nissinen voisi jatkaa. Kuten hän itsekin on kirjoittanut, syyttäjälaitos elää luottamuksesta, Jarkko Sipilä totesi.

Sipilä muistutti, että Nissisen tapauksessa voidaan puhua niin sanotusta hyväveli-korruptiosta, mikä nimenomaan syö uskottavuutta valtion ylimmältä syyttäjältä.

– Soittelin useilla entisille ja nykyisille syyttäjille ja kyllä siellä oli aika vahva mielipide, ettei Nissisen pitäisi jatkaa.

Oikeusministeriön mukaan Nissisen virasta pidättäminen päättyy, ja mahdollisiin virkamiesoikeudellisiin toimiin palataan myöhemmin.

Jarkko Sipilän mukaan ministeriöllä on Nissisen suhteen useampiakin vaihtoehtoja. Sipilä muistutti, että Nissinen saattaa myös itse erota. 

– Voi tulla varoitus tai huomautus tai sitten hänet erotetaan. Mitä pikemmin, sen parempi, Jarkko Sipilä kiteytti tilanteen.

3:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.