Mainos

Poliisikoulun rehtori rikosepäilyistä: "Tässä ollaan löysässä hirressä"

Itseä koskevan syyteharkinnan venyminen tuntuu löysässä hirressä roikkumiselta, sanoo Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg.

Himbergiä epäillään virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta sekä pahoinpitelystä jutussa, jonka esitutkinta valmistui jo viime kesänä.

Himbergin lisäksi samassa juttukokonaisuudessa epäiltynä ovat myös uusi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja kaksi poliisiammattikorkeakoulun virkamiestä.

Himberg kertoo, että hänen osaltaan epäilyt ovat saaneet tiettävästi alkunsa virkanimityksestä. Pahoinpitelyepäilyssä on kyse henkisestä väkivallasta.

– Kyllä kai kyse on maaliskuussa 2011 tekemästäni virkanimityksestä, joka oli tällainen opettajanimitys. Vastuuvirkamies toimitti minulle nimitysmuistion, ja tein nimityksen esityksen mukaisesti. Virkanimityksessä kakkoseksi jäänyt katkeroitui siitä, ja on lähtenyt peräämään oikeuksiaan virkateitse.

Himbergin mukaan hän on käsitellyt tilannetta asianosaisen opettajan kanssa myös henkilökohtaisesti, ja hyvät puhevälit heidän välillään ovat säilyneet koko ajan.

– Tämän virkanimitysasian lisäksi joko nyttemmin eläkkeelle jäänyt virkamies tai hänen asianajajansa on rakentanut muutakin siihen ympärille. Se on saatu tavattoman monimutkaiseksi sopaksi. Kaiken huippuna minun näkökulmastani on se, että minun nimikkeideni joukossa on jopa pahoinpitely, Himberg sanoo.

Uutta poliisiylijohtajaa Seppo Kolehmaista epäillään virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.