Mainos

Nyt puhuu poliisijohtajaa syyttävä poliisi: Minun väitettiin syyllistyneen perättömiin rikoksiin

Poliisiammattikorkeakoulun sisäiset kiistat ovat haitanneet työtä jo vuosia. Näin sanoo Poliisiammattikorkeakoulusta eläköitynyt Markku Suonenvirta.

Erimielisyydet ajoivat poliisin vaativien tilanteiden erikoisryhmän kouluttajan Suonenvirran jo vuonna 2008 tekemään työtään ammattikorkeakoulun sijasta Poliisihallituksen alaisuudessa. Hänen mukaansa todelliset ongelmat alkoivat, kun hänet siirrettiin Poliisihallitukselta takaisin ammattikorkeakouluun vuonna 2011.

Poliisiammattikorkeakoulun tapaus on noussut julkisuuteen, koska uusi poliisiylijohtaja ja entinen Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Seppo Kolehmainen on tällä hetkellä epäiltynä virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta. Poliisiammattikorkeakoulun nykyistä rehtoria Kimmo Himbergia epäillään virkavelvollisuuden ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta sekä pahoinpitelystä, joka on laadultaan henkistä.

Suonenvirran mukaan hänen lähiesimiehensä ja Poliisiammattikorkeakoulun johto altistivat hänet ammattikorkeakouluun paluun jälkeen vakavien rikosepäilyjen kohteeksi, jotka olisivat saattaneet johtaa pahimmillaan poliisin pakkokeinoihin.

– Minun väitettiin esimerkiksi syyllistyneen virkasalaisuuden rikkomiseen, josta syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Seuraavassa vaiheessa minusta tehtiin täysin tuulesta temmattu tutkintapyyntö siitä, että olisin syyllistynyt petokseen. Sekin havaittiin perättömäksi, Suonenvirta kertoo.

Suonenvirran mukaan hän oli kuukausikaupalla ilman osoitettuja työtehtäviä. Vuonna 2011 häntä ei nimitetty enää kyseiseen opettajan virkaan ja tilalle valittiin toinen henkilö.

Vastakkaiset näkemykset 

Himberg on ottanut aiemmin tänään kantaa tilanteeseensa. 

– Kyllä kai kyse on maaliskuussa 2011 tekemästäni virkanimityksestä, joka oli tällainen opettajanimitys. Vastuuvirkamies toimitti minulle nimitysmuistion, ja tein nimityksen esityksen mukaisesti. Virkanimityksessä kakkoseksi jäänyt (Suonenvirta) katkeroitui siitä ja on lähtenyt peräämään oikeuksiaan virkateitse, rehtori Himberg sanoo.

Himbergin mukaan hän on käsitellyt tilannetta Suonenvirran kanssa myös henkilökohtaisesti, ja hyvät puhevälit heidän välillään ovat säilyneet koko ajan.

– Tämän virkanimitysasian lisäksi joko nyttemmin eläkkeelle jäänyt virkamies tai hänen asianajajansa on rakentanut muutakin siihen ympärille. Se on saatu tavattoman monimutkaiseksi sopaksi. Kaiken huippuna minun näkökulmastani on se, että minun nimikkeideni joukossa on jopa pahoinpitely, Himberg sanoo.

Poliisiylijohtaja Kolehmainen puolestaan sanoo, ettei voi kommentoida epäilyjä ennen kuin syyttäjä on tehnyt päätöksen syyttämisestä tai syyttämättä jättämisestä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.