Ennen kun saksiniekoista pääsee nauttimaan, ne on syytä valmistaa huolella. Erilaisia ravunkeittoliemiä on yhtä monta kuin kokkejakin.
Muista aina huuhtoa ravut perusteellisesti juoksevan veden alla ja tarkista, että ne ovat eläviä ennen kun alat keittää rapuja.
Lisää kattilaan kahdeksan litraa vettä, seitsemän palaa sokeria, neljä desiä merisuolaa sekä puolet isosta tillinipusta. Toinen puoli tillinipusta käytetään keittämisen loppuvaiheessa.
Lisää ravut vatsa edellä yksitellen kiehuvaan veteen. Kannattaa aloittaa aina suurimmista yksilöistä ja keittää kerrallaan vain noin kaksikymmentä rapua.
Rapuja on syytä keittää noin 8-12 minuuttia niiden koosta riippuen. Muista, että keittoaika lasketaan siitä, kun liemi alkaa kiehua uudelleen. Valmiin ravun erottaa kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta.

