Räppäri Williamin oikeudenkäynti kesti vain viisi minuuttia – oikeus tyrmäsi syyttäjän todisteet

1:00
Räppäri William saapui oikeuteen vähäsanaisena – suivaantui toimittajille: "Etkö ymmärrä Suomen kieltä..."

Syyttäjä aikoo valittaa asiasta hovioikeuteen.

Suosikkiräppäri William, oikealta nimeltään Ville Virtanen oli tänään Helsingin käräjäoikeudessa, sillä miestä syytetään rahanpesusta. Jutussa on syytettynä rahanpesusta myös Blockfest-festarin perustaja Kalle Kallonen.

Syytteet liittyvät laajempaan huumejuttuun, jossa liigan epäillään tuoneen Suomeen tuhansia Subutex-tabletteja ja ainakin kymmenen kiloa amfetamiinia.

Käräjäoikeuden alussa syyttäjä totesi, että sekä Virtasen että Kallosen todistusaineisto on hyödyntämiskiellon alaista materiaalia, mutta syyttäjä ei aio luopua syytteistä, vaan valittaa hovioikeuteen. Käräjäoikeus oli tehnyt päätöksen asiasta perjantaina.

Virtasen asianajaja Tuomas Turunen kommentoi syyttäjän ratkaisua MTV Uutisille viisi minuuttia kestäneen oikeuskäsittelyn jälkeen.

– Oikeus on antanut tuossa asiassa aikaisemmin hyödyntämiskieltoratkaisun, joka koskee näiden syytekohtien epäiltyjen ja tavallaan heihin liittymätöntä muitten henkilöitten viestintävälineissä käymää keskustelua.

– Kun ratkaisu on, että niitä ei saa hyödyntää, niin syyttäjä, oman tulkintani mukaan katsoi, että ilman niitä keskusteluja, hänen on turha jatkaa tässä käräjäoikeusvaiheessa.

Oikeus antoi perjantaina ratkaisun syytettyjen hyödyntämiskieltovaatimuksiin. Sen mukaan FBI:n Suomeen luovuttamia Anom-tietoja voi käyttää törkeiden huumesyytteiden osalta, mutta ei rahanpesusyytteissä. Virtasta ja Kallosta syytetään jutussa nimenomaan rahanpesusta.

Oikeus perusteli hyödyntämiskieltoa sillä, että rahanpesurikosten tutkinnassa ei olisi voitu käyttää FBI:n suorittamaan tiedonhankintaan rinnastuvia kansallisia pakkokeinoja.

Syyttäjä valittaa hoviin

Syyttäjä hakee muutosta asiaa hovioikeudessa.

– Tässä vaiheessa tilanne on se, että hän ikään kuin myöntää, että hänellä ei ole todisteita mistään rikoksesta.

– Puolustuksen kanta on ollut alusta asti se, että mitään rikosta ei ole tapahtunut. Niin kuin sanoin salissa, vaikka sitä hyödyntämiskieltoratkaisua ei olisi, puolustus katsoo, tässä ei ole tapahtunut mitään rikosta.

Asiaa jatkuu siis vielä, koska syyttäjä ei aio luopua syytteistä.

Virtanen kommentoi lyhyesti asiaa oikeusistunnon jälkeen.

– Toivottavasti lynkkaus nyt loppuisi. Tässä on kaikki saanut kuraa niskaansa, Virtanen kommentoi.

Klo 12:27 juttua täydennetty, että Anom-tietoja voi käyttää huumesyytteiden osalta, mutta ei rahanpesusyytteissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja