Mainos

Räppäri pidätettiin tämän verrattua poliisia aasiin

Marokossa poliisi on pidättänyt viranomaisia laulussaan loukanneen rap-artistin. Videollaan poliiseja aaseihin verrannut Mouad Belghouat on ollut pidätettynä jo kuukauden.

Miehen lakimiehet pitävät syytteitä naurettavina ja vaativat niistä luopumista. Myös lukuisat räppärin tukijat ovat ilmaisseet tukensa oikeustalojen edessä, jossa tapausta on puitu.

Taitelijanimellä El-Haqed (Raivostunut) tunnettu räppäri puhuu kappaleissaan Marokkoa vaivaavasta korruptiosta ja sosiaalisesta epätasa-arvosta. Hän on myös kirjoittanut maan kuningasta arvostelevia lauluja.

Poliisi syyttää Belghouatia loukkaavan videon levittämisestä netissä. Laulun sanojen lisäksi poliisi on närkästynyt myös videon kuvituksesta, jossa poliisin pään tilalle on laitettu aasin pää.

Belghouatin asianajaja Omar Benjelloun pitää syytteitä ylimitoitettuna.

– Kun kansallinen turvallisuusjärjestö (Marokon poliisi), jonka tehtävä on suojella Marokkoa terrorismilta ja muilta vakavilta rikoksilta, pitää itseään kiireisenä tarttumalla laulun sanoihin, niin onhan se naurettavaa.

Kyseessä on toinen kerta, kun Belghouat on kahnauksissa viranomaisten kanssa. Räppäri kärsi viime vuonna neljän kuukauden vankilatuomion, tapeltuaan hallinnon kannattajan kanssa Casablancassa.

Belghouatin tukijoiden mukaan syytteet olivat tekaistuja.

Kuten monissa Lähi-Idän maissa, myös Marokossa demokratiaa puoltavat mielenosoitukset kiihtyivät viime vuonna. Kuningas Mohammed IV on kuitenkin onnistunut välttämään kansannousun hallinnollisten uudistusten avulla.

(MTV3 – AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.