Räppäri 21 Savagea uhkaa karkotus USA:sta – epäillään olevan oikeasti britti

1:28
21 Savage saattaa joutua lähtemään Yhdysvalloista.

21 Savagen epäillään valehdelleen kansalaisuudestaan.

Yhdysvaltalaisräppäri 21 Savagea uhkaa karkotus Yhdysvalloista. Hänet pidätettiin Atlantassa viikonloppuna. Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviraston eli ICE:n mukaan hän on maassa laittomasti.

ICE epäilee, että 21 Savage, oikealta nimeltään Shayaabin Abraham-Joseph, on oikeasti Iso-Britannian kansalainen. ICE:n mukaan Abraham-Joseph saapui Yhdysvaltoihin laillisesti vuonna 2005, jolloin hän oli vielä alaikäinen. Hänen olisi kuitenkin pitänyt poistua maasta, kun hänen viisuminsa vanheni vuotta myöhemmin.

Liittovaltion tuomioistuin tutkii parhaillaan tapausta. Abraham-Josephin asianajaja Dina LaPoltin mukaan kyseessä on väärinkäsitys.

– Teemme ahkerasti töitä saadaksemme Abraham-Josephin vapaaksi, ja samalla työskentelemme viranomaisten kanssa, jotta väärinkäsitys saadaan selvitettyä, LaPolt kertoi lausunnossaan CNN:lle.

Atlantalaisena tunnettu 26-vuotias Abraham-Joseph on aiemmin puhunut lapsuudestaan Atlantassa.

Asianajaja Charles Kuckin mukaan Abraham-Josephin pidätys perustui virheellisiin tietoihin aiemmista rikossyytteistä. Hän sanoo, että viranomaiset yrittävät tahallaan rangaista ja uhkailla Abraham-Josephia, jotta hän poistuisi maasta.

Räppäri on ollut hankaluuksissa poliisin kanssa aiemminkin. Vuonna 2014 hän sai tuomion törkeästä huumerikoksesta.

Räppäri oli mukana Post Malonen vuonna 2017 julkaistulla hittikappaleella Rockstar, joka on saanut kaksi Grammy-ehdokkuutta. 

Lähteet:CNN, BBC

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja