Raportti: Apple ei saanut diiliä aikaan sähköauton kehityksestä BMW:n tai Mersun kanssa – muuntaa nyt käyttöön VW:n Transportereita

Apple muuntaa Volkswagenin Transporter T6 -pohjaisia minibusseja käyttöön tulevassa työntekijöidensä kuljettamiseen suunnatussa itseajavien autojen testissä, raportoi New York Times.

Yhteistyö Volkswagenin kanssa on jatkoa Applen itseajavien robottiautojen kehitystyölle.

New York Timesin lähteiden mukaan mukaan Apple on aiemmin neuvotellut yhteistyöstä itseajavan sähköauton kehittämisessä niin BMW:n kuin myös Mercedes-Benzin kanssa. Nämä keskustelut eivät kuitenkaan johtaneet lopputulokseen, pääasiassa koska Apple halusi pitää auton datan ja designin omissa näpeissään.

Nyt keskustelut BMW:n ja Mercedes-Benzin kanssa ovat New York Timesin mukaan päättyneet.

Apple on laajentanut viime kuukausina itseajavien autojen testaustaan, ja se on hakenut luvan jo yli 50 testiautolle kotiosavaltiossaan Kaliforniassa. Nämä testiautot perustuvat Lexuksen katumaasturiin.

Seuraavan askeleen testauksessa uskotaan olevan itseajavilla autoilla toteutetun kyytipalvelun avaaminen Applen työntekijöille. Tähän tarkoitukseen Apple on nyt ottamassa käyttöön muokattuja Volkswagenin Transportereita. Projektin kerrotaan kuitenkin olevan aikataulustaan jäljessä ja kuluttavan tällä hetkellä lähes kokonaan Applen autotiimin huomion. Valmista pitäisi aiempien lupausten mukaan olla vuoden 2018 lopussa, mutta tähän ei tulla pääsemään New York Timesin mukaan.

Muutostöitä Volkswageneihin ollaan tekemässä Torinossa, Italiassa, jossa sijaitsee Volkswagenin tytäryhtiön Italdesignin tilat. Autot aiotaan muuntaa sähköisiksi ja itseajaviksi. Runko, pyörät ja alusta ollaan säilymässä ennallaan, mutta Apple aikoo korvata autoista niin kojelaudan kuin esimerkiksi penkitkin. Lisäksi Apple lisää tietokoneita, antureita sekä sähköauton vaatiman akun.

Autoja tullaan käyttämään testiajossa kuljettamaan Applen työntekijöitä sen kahden kampuksen välillä testikuljettajan istuessa kuskin paikalla valmiina ottamaan auto hallintaansa toisen sekä apukuskin seuratessa auton toimintaa etumatkustajan paikalta.

2016 asti Applen huhuttiin vielä suunnitelleen täysin omaa itseajavaa sähköautoaan, mutta autoprojektin fokuksen sittemmin tarkentuneen vain itseajamisen järjestelmän kehittämiseen. Tällä hetkellä Applen odotetaan tulevaisuudessa tekevän mahdollisesti yhteistyötä eri autonvalmistajien kanssa, joille se lisensoisi järjestelmänsä. Tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin vielä monessa suhteessa epäselvältä eikä esimerkiksi Applen yhteistyön jatkosta Volkswagenin kanssa tiedetä nyt raportoitua minibussikokeilua pidemmälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja