Mainos

Raportti: Amerikkalaiset kiristäneet työtahtiaan

Amerikkalaiset ovat lisänneet työntekoaan kymmenen vuoden aikana, paljastaa YK:n kansainvälisen työjärjestön raportti. Töitä tehdään keskimäärin viikko enemmän vuodessa kuin kymmenen vuotta sitten. Eurooppalaiset ovat raportin mukaan laiskistuneet.

Amerikkalaiset uurastavat enemmän kuin 10 vuotta sitten


YK:n kansainvälisen työjärjestön, ILO:n, raportti paljastaa totuuden työtuntien määristä eri puolilla maailmaa.
Selvin ero näkyy maailman suurimmalla talousalueella, Yhdysvalloissa, kymmenen vuoden takaiseen verrattuna; kansalaiset työskentelevät noin viikon enemmän vuodessa kuin vuosikymmen takaperin.

Yhdysvalloissa työtunnit venyvät pidemmiksi kuin esimerkiksi naapurimaassa Kanadassa, Ranskassa, Saksassa tai Britanniassa, joissa vietetään selvästi vähemmän aikaa työssä kymmenen vuoden takaiseen verrattuna. Yhdysvalloissa kansa uurasti viime vuonna keskimäärin 1978 tuntia kun 90-luvun alussa työtunteja kertyi 1942. Ainoastaan Tsekissä ja Etelä-Koreassa työnteko maistui paremmalle; tsekit työskentelivät 100 tuntia ja eteläkorealaiset noin 500 tuntia enemmän kuin amerikkalaiset ystävänsä.

ILO:n raportti vertaili työtuntien määriä vuosien 1990 ja 2000 välisenä aikana. Raportti julkaistaan kokonaisuudessaan marraskuussa, jolloin ILO pitää kansainvälisen työllisyysfooruminsa.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.