Rap-muusikkoa epäillään lähisukulaisen murhasta – MTV:n tiedot: Käytti isänsä surmaamisessa miekkaa

8:20
Rikospaikka-ohjelmassa etsittiin syitä siihen, miksi henkirikosten määrä vähenee.

Erinäisten rap-muusikoiden kanssa yhteistyötä tehnyt juvalaismies on epäiltynä lähisukulaisensa murhasta. Tapauksen esitutkinta saatiin päätökseen Itä-Suomen poliisissa ja asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että viime marraskuussa tapahtuneessa teossa käytettiin voimakasta väkivaltaa ja osoitettiin erityistä julmuutta muun muassa teräasein. MTV Uutisten tietojen mukaan rikoksessa käytettiin ainakin miekkaa, ja rikos tapahtui pidemmän ajan kuluessa useassa tekovaiheessa. Uhrina olisi ollut 1970-luvulla syntyneen miehen vuonna 1941 syntynyt isä.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että teon kulku on saatu selvitettyä varsin kattavasti, ja epäilty on edesauttanut asian selvittämistä ja ollut halukas asian selvittämiseen. Selvittäminen liittyy muun muassa siihen, mitä välinettä on missäkin teon vaiheessa käytetty ja millaisia motiiveja teon taustalla on.

Teon taustalla pidempään pinnan alla olleita seikkoja

Poliisi kommentoi, että päihteitä on saatettu käyttää teon yhteydessä, mutta ne eivät olleet niin sanotusti teon syy. Poliisi ei halua tarkemmin kommentoida teon motiiveja, mutta kuvailee teon liittyvän pidempiaikaiseen henkilökohtaisiin suhteisiin liittyvään ahdistukseen, joka oli purkautunut voimakkaana väkivaltana. Mies oli määrätty mielentilatutkimukseen tutkinnan yhteydessä.

– Motiiveja saa käräjäoikeudessa pyöritellä. Mikä on järjellinen syy tekoon, vai onko sellaista ollenkaan, tutkinnanjohtaja pyörittelee.

Mies on julkaissut useita rap-kappaleita yksin ja yhteistyössä muiden muusikoiden kanssa. Useammassa videossa mies käsittelee japanilaiselta katanalta näyttävää teräasetta. Videoilla mies tuo myös ilmi mielenkiintonsa kannabista kohtaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja