Poliisilla epäily Lahden murhan laukaisseesta syystä – ”Onneton kahden henkilön tragedia”

Poliisi on jatkanut Lahden murhana tutkitun henkirikoksen selvittelyä. Pääsiäisenä 21. huhtikuuta tapahtuneessa rikoksessa 30-vuotiaan miehen epäillään surmanneen avovaimonsa Lahden Pirttiharjussa.

Tässä vaiheessa poliisi ei usko tapaukseen liittyneen suunnitelmallisuutta, vaan tekoa tutkitaan murhana tekotavan perusteella. Rikosta voidaan pitää murhana, jos se tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla.

Ulkopuolinen ilmoitti tapahtuneesta poliisille

Tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen kertoo, että tapaus tuli viranomaisten tietoon ulkopuolisen soitettua hätäkeskukseen asunnon läheisyydessä tekemiinsä havaintoihin liittyen. Hätäkeskus luokitteli tapauksen lähisuhdeväkivallaksi, ja paikalla poliisi totesikin kerrostaloasunnossa olevan kuollut nainen.

Poliisilla on tässä vaiheessa useita henkilöitä kuulustelematta, minkä takia poliisi ei halua tarkemmin kuvailla tehtyjä havaintoja tai sitä, miten epäilty on niitä kuulusteluissa kommentoinut. Hän kertoo kuitenkin, että poliisilla on tutkinnassa käsitys siitä mitkä seikat ovat johtaneet henkirikokseen, niin sanottu ”punainen lanka”.

– Tässä on ollut onneton kahden henkilön tragedia, ja se ei muuksi muutu. Nyt täytyy tehdä vain huolellinen tutkinta, hän toteaa.

– Kaikki kivet käännetään, hän vakuuttaa.

Kiiskisen mukaan epäillyn kuulustelut ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä.

Syyllistynyt huumerikoksiin ja riidanhaastajan pahoinpitelyyn

Teosta epäillyllä on aiempaa rikostaustaa. Hänet tuomittiin viime vuonna kannabiksen viljelystä ja yli puolen kilon kannabiserän hallussapidosta, pienen amfetamiinimäärän hallussapidosta ja tehokkaan ilma-aseen hallussapidosta. Mies sai teostaan 50 päiväsakon rangaistuksen.

Hänet on lisäksi tuomittu vuonna 2007 pikkujoulukaudella tapahtuneesta pahoinpitelystä hänen lyötyään toista miestä nyrkillä kasvoihin. Uhri kaatui maahan ja löi päänsä pahasti katuun.

Humalainen uhri oli kuitenkin tekoa ennen haastanut ihmisiä tappelemaan kanssaan. Tämän vuoksi oikeus tuomitsi miehen vain 70 päiväsakon rangaistukseen, minkä lisäksi hänen maksettavakseen tuli noin kolmen tuhannen euron korvaukset haitasta, kivusta ja särystä sekä työansion menetyksestä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja