Rap-artisti Yeboyahin äiti menehtyi syöpään: "Olisin sairastumisen aikaan kaivannut enemmän vertaistukea"

Rap-artisti Yeboyahin vuosi on ollut vaikea, mutta hän on silti onnellisempi kuin koskaan 1:10
Katso video: Yeboyahin vuosi on ollut vaikea, mutta hän on silti onnellisempi kuin koskaan.

Rap-artisti Yeboyah menetti äitinsä syövälle reilu vuosi sitten. 

Rap-artisti Yeboyah, 27, kohtasi suuren surun, kun hänen äitinsä kuvataiteilija Raakel Kuukka menehtyi syöpään kesäkuussa 2022. Tieto syövästä tuli kolme vuotta ennen menehtymistä. 

– Aikamoista vuoristorataa: oli parantumista ja uudelleen sairastumista. Vertaistuki oli kaikista tärkeintä äitini kuoleman jälkeen. Ei tuntenut olevansa yksin, Yeboyah kertoi Huomenta Suomessa 29. lokakuuta. 

Yeboyah olisi toivonut äitinsä sairastamisen aikaan erityisestä yhtä asiaa. 

– Olisin kaivannut enemmän vertaistukea. Tuntui, että syöpää on todella paljon. Ihmiset, joita se ei ole koskettanut, eivät ihan ymmärrä, minkälaista sen kanssa eläminen on, Yeboyah kertoi. 

Yeboyahin äidin hyväksi pystyttiin tekemään kuitenkin kaikki mahdolliset hoidot. Se on helpottanut tyttären asian hyväksymistä. 

– Äitini ei joutunut näkemään minun lähtemistäni. Se on luonnollisempaa näin päin. Yksi asia, mikä on helpottanut käsittelemistä, on se, että meillä oli niin upea elämä yhdessä äidin kanssa: matkusteltiin, ja hän oli upea tyyppi. Elimme täysillä elämää. Äiti opetti, miten laitetaan kasvimaata ja teimme yhdessä taideprojekteja. On vain lämpöä, kun muistelen meidän yhteistä elämäämme, Yeboyah kertoi. 

Yeboyah on tällä hetkellä mukana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa tähtiopettajanaan Valtteri Palin. Pari tanssii tänään 29. lokakuuta Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -hyväntekeväisyyslähetyksessä rumban Jenni Vartiaisen Minä ja hän -kappaleeseen.

– Toiveikkuus on tanssimme ytimessä. Se minun henkilökohtainen tarinani, mitä tanssissa käsitellään, on se, että äitini on silti täällä opastamassa minua. Se rauha, mikä hänessä oli, on aina minussa ja pystyn sitä kanavoimaan, Yeboyah kertoi. 

Katso yllä oleva video: Yeboyahin vuosi on ollut vaikea, mutta hän on silti onnellisempi kuin koskaan.

Alla olevalta videolta voit katsoa Yeboyahin ja Valtteri Palinin haastattelun kokonaisuudessaan.

Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetys täynnä suuria tunteita 8:55
Yeboyah muistelee hänen ja äitinsä yhteistä matkaa.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaina klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat