Räntäsade iski: Suomen MM-viestiporukasta piste spekulaatioille – "Emme olisi muuttaneet sitä"

Oberstdorfin räntäsade ei suosinut Suomen maastohiihtomiesten viestiporukkaa perjantaina. Päävalmentaja Teemu Pasanen korostaa, ettei hiihtojärjestys olisi muuttunut, vaikka kisasää olisi tiedetty jo aiemmin. 

Suomi sijoittui pettymyksekseen vasta viestin kuudenneksi joukkueella Ristomatti HakolaIIvo NiskanenPerttu HyvärinenJoni Mäki

Suomen joukkueesta tunnustettiin, että räntäsade olisi saanut jäädä tulematta. 

– Eilen illalla ennusteet alkoivat näyttää, että sade voi olla räntää, päävalmentaja Teemu Pasanen kommentoi. 

Asialle tuli vahvistus aamulla. Pasanen sanoi, ettei joukkueen järjestystä olisi voinut enää muuttaa eilen illallakaan, sillä aikaraja oli kello 17. 

– Ei olisi voinut muuttaa, emmekä olisi muuttaneet. Tämä oli tähänkin keliin se oikea järjestys. Perinteisen osuus on tuollaisessa kelissä todella raskas, ja silloin paras perinteisen mies pitää olla perinteisen osuudella. Se on siis turha spekulaatio, Pasanen linjasi viitaten Iivo Niskaseen.

Niskanen olikin hyvin väkevä toisella osuudella. Ratkaisu tuli ankkuriosuudella, kun Joni Mäki ei pystynyt vastamaan Ranskan ankkurin Jules Lapierren nykäisyyn kovassa nousussa. 

Suomen miehet ovat unelmoineet mitalista pitkään, sillä edellinen pitkän viestin arvokisalätkä on vuoden 2009 MM-kisoista. 

– Taas olimme siinä taistelussa. Joka kerta olemme olleet siinä, mutta se (mitali) ei vain tule. Se on sitten entistä hienompaa, kun se joskus tulee. Tuossa juuri poikien kanssa juttelimme, että seuraaviin arvokisoihin on vuosi aikaa ja taas lähdemme sitä jahtaamaan, Pasanen summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja