Ranskassa junalakko

Puolitoista vuorokautta kestävä junalakko häiritsi tänään suuresti Ranskan rautateiden matkustajaliikennettä. Rautatieyhtiön arvion mukaan keskimäärin puolet junista liikennöi, mutta tilanne vaihtelee alueittain.

Pariisin alueella lakko sai aikaan valtavia liikenneruuhkia, kun tavallista suurempi määrä ihmisiä pyrki töihin omilla autoillaan. Lakko koettelee erityisesti Pariisia, missä myös metroliikenne väheni puoleen normaalista. Kanaalitunnelin läpi Pariisin ja Lontoon väliä kulkevia Eurostar-junia lakko ei koske.

Eilisiltana alkanut junalakko päättyy huomisaamuna yhdeksältä Suomen aikaa. Kyseessä on ensimmäinen merkittävä työtaistelu sosialistihallituksen valtaantulon jälkeen.

Lakon takana ovat rautateiden suurimmat ammattiliitot, jotka haluavat kiinnittää huomiota palkkaa, työoloja ja lisätyöntekijöiden palkkaamista koskeviin vaatimuksiinsa ennen perjantaina alkavaa kansallista konferenssia. Pääministeri Lionel Jospin avaa konferenssin, jossa käsitellään muun muassa palkkausta, työaikoja ja muita työehtoja.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat