Mainos

Ranskassa äänestetään sunnuntaina parlamenttivaaleissa - Vierailimme Kansallisen rintaman vaali-illassa

Ranska valmistautuu äänestämään sunnuntaina parlamenttivaalien ensimmäisellä kierroksella. Vierailimme Kansallisen rintaman vaalitilaisuudessa Etelä-Ranskassa.

Ilta hämärtää jo, kun Kansallisen rintaman edustajaehdokas Yoann Saliba aloittaa vaalitilaisuutensa. Paikalle Cagnes-sur-Meriin on saapunut viitisenkymmentä kuulijaa.

Saliba käy puheenvuorossaan läpi mm. maahanmuuttokysymyksiä, terrorismia ja vankiloiden tilannetta. Kannattajakunta nyökkäilee hyväksyvästi ja taputtaa tämän tästä.

Nizzan kupeessa, alueen kuudennessa vaalipiirissä Front Nationalilla on vankka kannatus. Esimerkiksi naapurikaupungissa, Saint Laurent du Varissa Marine Le Pen peittosi Emmanuel Macronin presidentinvaaleissa.

Ranskalaiset ravintolat katoavat

Thérèse Cortez istuu eturivissä ja kuuntelee tarkkaavaisesti Saliban puhetta. Hän kokee tekevänsä palveluksen seuraavalle sukupolvelle äänestäessään Front Nationalia.

- Front National puolustaa meidän lapsiamme. Nämä maahanmuuttajat eivät ole samanlaisia kuin espanjalaiset, italialaiset ja puolalaiset, Cortez sanoo puheen päätyttyä.

- Keistä maahanmuuttajista te nyt puhutte?

- Islamisteista. Islamisteista. He tappavat.

Kansainvälistyminen kaiken kaikkiaan tuntuu kauhistuttavan monia kuulijoita, vaikka Rivieran seutu elää turismista.

- Voimme nähdä kuinka ranskalainen kulttuuri on katoamassa. Ranskalaiset ravintolat muuttuvat vähän kerrallaan kebab-ravintoloiksi. Turistitkaan eivät näe Ranskaa sellaisena kuin se oli ennen, historioitsijaksi esittäytyvä Nicolas Ledard sanoo.

Macron näyttää voittavan

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan Front Nationalin tulos olisi kuitenkin parlamenttivaaleissa jäämässä heikoksi. Kansalliskokoukseen valitaan 577 edustajaa, yksi kustakin vaalipiiristä. Markkinatutkimusyritysten Ipsoksen ja Sopra Sterian Ranskan yleisradiolle tekemän kyselyn mukaan niistä vain 5-15 tulisi Front Nationalille.

Sen sijaan presidentti Emmanuel Macronin La République en Marche olisi liittolaisineen saamassa jättimäisen tuloksen, jopa yli 400 paikkaa.

Macronille enemmistö parlamentissa on tärkeä, jotta hän voisi toteuttaa presidentinvaaleissa lupaamansa uudistukset.

Macronin ennustettu ylivoima on sähköistänyt tunnelman perinteisten puolueiden leireissä. Front Nationalin ehdokkaan mielestä mittaukset eivät edes anna todellista kuvaa tilanteesta.

- Mikään ei ole sen vaikeampaa kuin tehdä mielipidemittauksia parlamenttivaaleista. Miksi? Koska kyse ei ole koko maan vaaleista, joissa on vain yksi yhteinen ehdokas. Kyse on 577 pienestä paikallisvaalista, Yoann Saliba sanoo.

Vaalien ensimmäinen kierros käydään sunnuntaina ja toinen siitä viikon päästä. Tullakseen valituksi jo ensimmäisellä kierroksella, ehdokkaan olisi saatava puolet piirin äänistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.