Mainos

Ranskalaisministeri puolustelee viisipäiväistä äitiyslomaansa

Ranskan oikeusministeri Rachida Dati puolustelee lehtihaastattelussa päätöstään palata töihin vain viisi päivää synnytyksen jälkeen. Datin tytär syntyi tammikuussa keisarinleikkauksella.

- Teidän ei pidä ajatella, etten olisi ollut väsynyt. Tietysti olin, en ole 20-vuotias enää. Mutta olen oikeusministeri, minulla on velvollisuuteni, hän kertoo huomenna ilmestyvässä Le Journal Du Dimanche-lehden haastattelussa.

- Perimmiltäni kuitenkin uskon, että naisten tärkein oikeus on vapaus.

Dati, 43, oli pitkään presidentti Nicolas Sarkozyn hallituksen tähti, mutta on sittemmin menettänyt suosionsa. Hänen ennätyslyhyt äitiyslomansa aiheutti Ranskassa paljon kohua ja keskustelua siitä, onko vaativa julkinen ura ja äitiys mahdollista yhdistää.

Pohjoisafrikkalaisesta perheestä kotoisin oleva Dati lumosi aikoinaan kansan nousemalla epätavanomaisesta taustastaan huolimatta uraohjusmaisesti korkeaan asemaan. Suosiota ovat kuitenkin syöneet lukuisat möhläykset sekä syytökset työntekijöiden kiusaamisesta.

Dati jättääkin hallituksen kesällä, hän on UMP-puolueensa ehdokkaana europarlamenttivaaleissa ja tulee varmasti valituksi.

Eronnut Dati on kieltäytynyt kertomasta lapsensa isän nimeä. Huhut isästä ovat velloneet julkisuudessa pitkään, ja yhtenä isäehdokkaana on pidetty mm. Espanjan entistä konservatiivipääministeriä Jose Maria Aznaria.

- Toki olisin toivonut voivani aloittaa tavanomaisemman perheen, mutta elämä päätti toisin, Datin kerrotaan sanoneen.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.