Rankkasateet riepottelevat Ranskaa – tulvat vaatineet jo kaksi kuolonuhria

Ranskan Rivieran rankkasade- ja tulva-alueelta on löytynyt kaksi kuollutta, tviittaa uutistoimisto AFP. Toinen kuolleista oli autossa.

Lauantaina kerrottiin kahden ihmisen olevan kateissa. Toinen kateisiin joutunut oli 77-vuotias mies ja toinen nainen, joka joutui kadoksiin pelastusveneen kaaduttua. Muut veneessä olleet pääsivät turvaan.

Ilmatieteen laitos Meteo-France antoi lauantaina korkeimman eli punaisen säävaroituksen Alpes-Maritimes'n ja Varin alueille, mutta lievensi sitä tänä aamuna. Sateet jatkuvat, mutta vähemmän rankkoina, viestitti laitos Euronewsin mukaan. Rannikkoseuduilla on varoitettu myös korkeista aalloista.

Pahimmin koetellulla alueella on evakuoitu satoja ihmisiä. Sadat kodit ovat myös kärsineet tuhoja. Useat tiet ovat olleet poikki ja lentoja jouduttu perumaan. Myös junaliikenne on ollut vaikeuksissa.

Jopa 1 600 pelastustyöntekijää on värvätty auttamaan tuhojen korjaamisessa ja ennaltaehkäisyssä.

Nizzassa hälytyssireenit kehottivat ihmisiä lauantaina pysymään sisätiloissa. Lauantai-iltapäivällä kaupungin kaduilla olikin aavemaisen autiota.

Juttua korjattu 24.11.2019 kello 13:51: Kyseessä on Kaakkois-Ranska, ei Lounais-Ranska. Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 14:18. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja