Rammsteinin Till Lindemann kommentoi kohua ensimmäistä kertaa julkisuudessa

Rammsteinin Till Lindemannin skandaalibileistä lisätietoa: Haastattelimme naisen, joka sai juhliin hämärän kutsun 9:57
MTV Uutiset haastatteli kesällä naisen, joka sai kutsun Rammsteinin Helsingin Olympiastadionin keikalle sekä salaisiin etko- ja jatkobileisiin – katso videolta, mitä nainen kertoi

Rammsteinin Till Lindemann kommentoi asiaa lyhyesti sosiaalisessa mediassa.

Berliinin syyttäjät ilmoittivat 29. elokuuta päättäneensä tutkinnan koskien Rammstein-yhtyeen laulaja Till Lindemannia ja väitteitä naisten huumaamisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjät sanovat lausunnossaan, että alustavat tutkimukset eivät antaneet todisteita kyseisistä väitteistä, eikä syytteitä näin ollen nosteta.

Samana päivänä asiasta vaiennut Lindemann kommentoi sitä ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Lindemann julkaisi Instagram-tilinsä Tarinat-osiossa lyhyen lausunnon.

– Kiitän kaikkia, jotka avoimin mielin odottivat tutkimuksen päättymistä, Lindemann kirjoittaa äidinkielellään saksaksi. 

Kesällä Lindemannin ympärillä alkoivat velloa syytökset nuorten naisfanien huumaamisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhtyeen keikoilla etko- ja jatkobileissä. 

Skandaali sai alkunsa toukokuun lopulla, kun irlantilainen Shelby Lynn esitti sosiaalisessa mediassa väitteitä, joiden mukaan hän olisi joutunut huumatuksi yhtyeen keikan jatkobileissä Liettuan Vilnassa ja lisäksi hänet olisi kuljetettu keikan aikana lavan alla sijainneeseen tilaan, jossa hänen oletetusti olisi odotettu harrastavan seksiä Lindemannin kanssa. 

Shelby oli kertomansa mukaan tästä kuitenkin kieltäytynyt, suututtaen Lindemannin. Lynnin mukaan Lindemann ei koskaan kajonnut häneen tai pakottanut häntä mihinkään seksuaaliseen tekoon. 

Lynnin ulostulon jälkeen lukuisat naiset eri maista ovat kuitenkin niin ikään tuoneet omia kokemuksiaan julki, ja joidenkin syytösten mukaan he olisivat joutuneet seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi Lindemannin toimesta. 

Rammstein ja Lindemann ovat koko ajan kiistäneet kaikki syytökset. 

MTV Uutiset haastatteli kesäkuussa 2023 suomalaisnaisen, joka sai ystävänsä kanssa kutsun Rammsteinin Olympiastadionin keikalle ja sen yhteyteen järjestettyihin etko- ja jatkobileisiin. Hän muun muassa kertoi, miten hänet lisättiin Whatsapp-ryhmään, jossa käydystä keskustelusta tuli hänelle nopeasti epämukava olo. 

– Se tuntui minusta jotenkin väärältä. Tuntui, että heidät oli valikoitu "helppoina uhreina", jotka suostuvat mihin tahansa, jos heidän ihannoimansa artisti heitä pyytäisi. Siitä keskustelusta heräsi oikeasti aito huoli, että artistin ja fanin valta-aseman epätasa-arvoa olisi helposti voitu väärinkäyttää heidän kanssaan, nainen kertoi. 

Lue myös:

    Uusimmat