Rammstein-kosketinsoittajan haastattelun esittäminen peruttiin kohun seurauksena

Rammsteinin Till Lindemannin skandaalibileistä lisätietoa: Haastattelimme naisen, joka sai juhliin hämärän kutsun 9:57
Till Lindemannin skandaalibileistä lisätietoa: Haastattelimme naisen, joka sai juhliin hämärän kutsun

Saksan yleisradioyhtiö NDR päätti hyllyttää Rammsteinin kosketinsoittaja Christian "Flake" Lorenzin haastattelun, joka oli tarkoitus esittää elokuussa.

Saksalaisen metalliyhtye Rammsteinin ympärillä leijunut kohu on keskittynyt laulaja Till Lindemanniin, 60, jota kohtaan useat naiset eri maista ovat esittäneet syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lindemann sekä Rammstein ovat kiistäneet syytökset, ja yhtye on jatkanut Euroopan kiertuettaan kohusta huolimatta.

Maanantaina 19. kesäkuuta Die Welt -lehti uutisoi, että yhtyeen kosketinsoittaja Christian "Flake" Lorenzin haastattelu saksalaisen yleisradioyhtiön NDR:n Inas Nacht -keskusteluohjelmassa on päätetty jättää esittämättä. Die Weltin mukaan haastattelu Lorenzin kanssa nauhoitettiin jo ennen Lindemanniin henkilöityneen kohun alkamista. 

Päätöstä perusteltiin sillä, että NDR:n toimituksen mukaan olisi ollut erikoista esittää tässä tilanteessa Lorenzin haastattelu, jossa ei keskustella kohusta millään tavalla. 

– Se ei vaikuta toimituksesta tällä hetkellä sopivalta ja se herättäisi katsojissa vääriä odotuksia, yhtiö perustelee ratkaisuaan. 

Haastattelu oli tarkoitus esittää Saksan Ersten-kanavalla-televisiokanavalla 24. elokuuta. Nyt sen sijaan ohjelmassa esitetään muusikko Sven Regenerin haastattelu sekä Element of Crimen sekä brittilaulaja Birdyn esityksiä.

Kohu sai alkunsa toukokuun lopulla juuri ennen Rammsteinin kahta konserttia Helsingin Olympiastadionilla. Tuolloin irlantilainen Shelby Lynn esitti sosiaalisessa mediassa syytöksiä, joiden mukaan hän olisi joutunut huumatuksi yhtyeen keikan jatkobileissä Liettuan Vilnassa ja lisäksi hänet olisi kuljetettu keikan aikana lavan alla sijainneeseen tilaan, jossa hänen oletetusti olisi odotettu harrastavan seksiä laulaja Lindemannin kanssa. Hän oli tästä kuitenkin kieltäytynyt, suututtaen kertomansa mukaan Lindemannin. 

Lynnin mukaan Lindemann ei koskaan kajonnut häneen tai pakottanut häntä mihinkään seksuaaliseen tekoon. Lynnin ulostulon jälkeen lukuisat naiset eri maista ovat kuitenkin niin ikään tuoneet omia kokemuksiaan julki, ja joidenkin syytösten mukaan he olisivat joutuneet seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi Lindemannin toimesta. 

Maanantaina 12. kesäkuuta uutisoitiin, ettei Liettuan poliisi aloita tutkintaa Lindemannia vastaan esitetyistä syytöksistä, mutta päätös vaatii vielä syyttäjän hyväksynnän. Keskiviikkona 14. kesäkuuta puolestaan Saksassa uutisoitiin, että Berliinin yleinen syyttäjä on aloittanut esitutkinnan Lindemannia koskevista rikosepäilyistä. Esitutkinta koskee Tagesspiegel-lehden mukaan epäiltyä seksuaalirikosta. 

Lue myös:

    Uusimmat