Rallimestaruudesta armoton taisto: Ogierin haastajien autoissa rajut vauriot

Neuville ja Tänak vaurioittivat autojaan 1:38

Taistelu ralliautoilun kuljettajien maailmanmestaruudesta kävi kiivaana Australian MM-ralissa kisan avauspäivänä.

Videolla perjantain kisatapahtumia: Neuville ja Tänak vaurioittivat autojaan.

Mestaruustaisto oli Australiaan lähdettäessä kolmen kauppa: Ranskan Sebastien Ogier johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla Belgian Thierry Neuvilleen nähden ja Viron Ott Tänak on puolestaan 20 pisteen päässä Neuvillestä.

Perjantaina ensimmäisenä autona Australian sorateille startanneen Ogierin osalta avauspäivä oli onnistunut: hän vältti virheet ja lähtee toiseen kilpailupäivään seitsemänneltä sijalta. Kärkeen hänellä on eroa 38,2 sekuntia.

Neuvillen osalta mestaruustaisto hankaloitui merkittävästi perjantaina, kun hänen Hyundainsa vasen takarengas puhkesi kisan kuudennella erikoiskokeella hypyn alastulossa. Belgialainen menetti rengasrikon myötä noin minuutin verran.

Tuloslistalla Neuville on avauspäivän jälkeen kymmenennellä sijalla. Sen myötä Neuville starttaa toisen kisapäivän haastaville reiteille toisena autona. Hänen on siis erittäin vaikea kuroa Ogierin puolen minuutin etumatkaa kiinni.

Tänakin osalta ohuet mestaruussaumat hupenivat perjantaina entisestään, kun taistelun tiimellyksessä hänen Toyotansa kärsi vaurioita etupuskurin irrottua suuren vesilammikon ylityksessä. Tänak lähtee toiseen kisapäivään viidenneltä sijalta 16,9 sekuntia kärkeä perässä. Edes kisan voitto ei riitä Tänakille, jos Ogier saalistaa kisasta vähintään kahdeksan pistettä.

Toisena kisapäivänä ajetaan kymmenen erikoiskoetta.

Autot vasemmalta: Ogier, Neuville ja Tänak.

Lue myös:

    Uusimmat