Ott Tänakilta tympeä tokaisu katkeran keskeytyksen jälkeen: "Tiedät kyllä, mitä se tarkoittaa"

Turkin MM-rallin kolmannella erikoiskokeella sattunut keskeytys oli hallitsevalle maailmanmestarille, Hyundain Ott Tänakille jo kauden toinen, ja se saattoi käydä kalliiksi mestaruustaistelun kannalta.

Tänak joutui Turkissa epäkiitollisen tilanteen eteen, kun hän epäonnistui perjantain ja koko rallin toisella erikoiskokeella. Virolaisen sijoitus oli avauspäivän jälkeen seitsemäs, ja näin hän joutui starttaamaan lauantain erikoiskokeille jo neljäntenä autona – huomattavasti heikommista asemista kuin MM-taistelun kannalta kovimmat kilpakumppaninsa, Toyotan Elfyn Evans (seitsemäs auto) ja Sébastien Ogier (kahdeksas).

Lopulta lähtöpaikoilla ei ollut mitään merkitystä. Tänakin auto painui pusikkoon heti lauantain ensimmäisellä, reilun 30 kilometrin mittaisella erikoiskokeella, kun ek-maaliin oli matkaa noin kuusi kilometriä.

Kyseessä ei ollut kuljettajan virhe, vaan Hyundain ohjaus petti, eikä Tänak voinut tehdä mitään. WRC All Live -lähetyksessä kuultiin, miten Tänak kertoi puhelimen välityksellä tallilleen, että oli saanut pari sekuntia ennen ulosajoa varoituksen ohjauksen lämpötilasta.

– Joku ohjausongelma se oli. Auto on yhä metsässä. Meidän täytyy odottaa, että saamme sen tänne huoltoalueelle, että voimme selvittää, mitä tapahtui, Tänak selvitti pari tuntia keskeytyksensä jälkeen WRC:n lähetyksessä.

Tallipäällikkö Andrea Adamo totesi myöhemmin, että ohjauksen pettäminen johtui todennäköisesti ohjaustehostimen ylikuumenemisesta.

Tänak vahvisti palaavansa kilpailuun vielä sunnuntaina tavoittelemaan lisäpisteitä rallin päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta. Kaikki pisteet ovatkin virolaiselle tarpeen, sillä kauden toisen keskeytyksen takia tilanne näyttää hänen kannaltaan kinkkiseltä.

MM-sarjaa johtava Ogier on 13 pistettä Tänakia karussa, Evans neljä pistettä. Toyota-kaksikko on Turkin rallissa tällä hetkellä sijoilla yksi ja kolme, joten ilman Ogierin ja Evansin ongelmia Tänakin piste-ero kärkeen kasvaa tuntuvasti.

Kaudesta on ajamatta Turkin rallin jälkeen enää kaksi osakilpailua. Tänak tiedostaa tilanteensa.

– Mitä tämä tarkoittaa mestaruushaaveidesi kannalta? WRC All Liven Kiri Bloore kysyi Tänakilta.

– Tiedät kyllä, mitä se tarkoittaa. Kiitos, virolainen vastasi ja painui tiehensä.

Lue myös:

    Uusimmat