Toyota-tähti vältti täpärästi aikasakon

Toyotan Elfyn Evans ajautui ongelmiin - sähkömoottorilla ek:n maaliin 3:16
Toyotan Elfyn Evans ajautui ongelmiin - sähkömoottorilla ek:n maaliin

Elfyn Evans koki takaiskun lauantaiaamupäivän viimeisellä erikoiskokeella, mutta pystyi lopulta ajamaan siirtymän Kreikan MM-rallin huoltoalueelle saakka.

Evans menetti yli minuutin verran aikaa yhdeksännellä erikoiskokeella, kun hän törmäsi ongelmiin. Evans joutui köröttelemään loput pätkästä pelkän sähkömoottorin voimin.

– Saimme varoituksen vedenpaineesta pätkän puolivälissä, Evans raportoi Lamian huoltoalueella.

Evans oli vaarassa saada vieläkin suuremman aikatappion, koska hänellä oli kiire ehtiä huoltoon määräajassa. Toyota-kuljettaja vältti täpärästi myöhästymisen ja aikasakon.

– Meidän piti tehdä korjauksia siirtymällä ja saada auto takaisin. Onnistuimme siinä. Emme vielä tiedä, tuliko autoon muitakin vikoja. Asia pitää nyt selvittää huollossa, walesilainen totesi.

Evans putosi ongelmiensa vuoksi Akropolis-rallissa viidenneksi lähes kahden minuutin päähän kärjestä. Tämä oli valtava takaisku, koska hän yrittää vielä haastaa tallikaverinsa Kalle Rovanperän tämän vuoden mestaruudesta.

Rovanperällä on sarjassa 25 pisteen etumatka Evansiin. Suomalainen ajaa kilpailussa kolmantena, joten hänellä on mahdollisuus vetää entistä enemmän kaulaa tiimitoveriinsa.

Hyundain Thierry Neuville johtaa kilpailua 10,9 sekunnin erolla Toyotan Sebastien Ogieriin, kun takana on yhdeksän erikoiskoetta. Rovanperä on 23,7 sekunnin päässä kärjestä.

Myös Neuville on yhä mukana tämän vuoden MM-kamppailussa. Belgialainen on 36 pistettä Rovanperää jäljessä.

Lauantaina  ajetaan vielä kolme erikoiskoetta huoltotauon jälkeen. Sorakilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat