Rallilegenda Tommi Mäkinen sai käräjillä jättisakot sakkovilpistä

Rallilegenda Tommi Mäkinen sai käräjillä tuomion sakkovilpistä. Miehelle koitui maksettavaksi massiiviset, lähes 47 000 euron sakot.

Käräjätuomion mukaan poliisi oli pysäyttänyt Mäkisen ylinopeustilanteessa marraskuussa 2019 Keski-Suomen Toivakassa. Mäkiselle oli määrätty sakot, jotka tekivät hänen tulojensa perusteella noin 37 000 euroa.

Mäkinen oli myöhemmin lähettänyt syyttäjälle sähköpostin, jossa hän selvitti vuositulonsa laskeneen. Tämän takia sakko pieneni muutamaan tuhanteen euroon.

Käräjäoikeuden mukaan Mäkisen tulot olivat kuitenkin todellisuudessa huomattavasti ilmoitettua suuremmat. Tuomion mukaan Mäkinen ei ollut ilmoittanut kaikista tuloistaan, jotka vaikuttavat sakkojen suuruuteen.

Käräjäoikeus katsoi Mäkisen syyllistyneen asiassa sakkovilppiin. Hänelle määrättiin 35 päiväsakkoa, joista maksettavaa jäi 46 865 euroa.

Keski-Suomen käräjäoikeus ratkaisi asian tänään. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.

Mäkinen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja vaatinut syytettä hylättäväksi. Puolustuksen mukaan hän ei toiminut tahallaan. Hän ei myöskään antanut syyttäjälle väärää tietoa. Hän oli puolustuksensa mukaan ilmoittanut syyttäjälle pelkästään Suomen palkkatulonsa, koska niissä oli tapahtunut muutosta.

Palkkatulojen lisäksi Mäkisellä oli pääomatuloa ja tuloja ulkomailta. Näitä ei oltu otettu huomioon syyttäjän laskemassa liian pienessä sakossa.

Mäkisen mukaan syyttäjän olisi pitänyt käyttää verotustiedoissa näkyviä pääomatuloja määrätessään uutta sakkoa. Puolustuksen mukaan Mäkinen ei siis antanut vääriä tietoja, vaan kyse oli jonkinlaisesta väärinymmärryksestä. 

Asiasta uutisoivat aiemmin Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja