IL: Tommi Mäkinen ajoi hurjaa ylinopeutta Keski-Suomessa – järjesteli yli 37 000 euron sakot alle 3 000 euroon

4:50
Tommi Mäkinen kävi tammikuun Urheilugaalassa läpi Toyota-tallinsa tilannetta.

Toyotan MM-rallitallin toimintaa vetävä Tommi Mäkinen ajoi marraskuussa hurjaa ylinopeutta Jyväskylän seudulla, kertoo Iltalehti.

Paikallinen poliisipartio ajoi Iltalehden tietojen mukaan 22. marraskuuta Mäkisen perässä noin kahden kilometrin matkan ja mittasi nelinkertaisen maailmanmestarin keskinopeudeksi 149 kilometriä tunnissa alueella, jossa oli satasen nopeusrajoitus.

Mäkisen mukaan ylinopeus johtui siitä, että hän oli ohittanut rekkoja.

Iltalehti kertoo, että Mäkistä muistettiin tapahtuneesta 28 päiväsakolla, jotka tekivät hänen tuloillaan 37 128 euroa. Mäkinen ei kuitenkaan maksanut sakkoa, vaan toimitti syyttäjälle selvityksen tulojensa olennaisesta pienentymisestä.

Selvitys hyväksyttiin, ja Mäkiselle jäi maksettavaa 2 940 euroa.

Viimeisimmissä julki tulleissa verotiedoissa, vuonna 2018, Mäkisen ansiotulot olivat 577 296 euroa ja pääomatulot 725 768 euroa. Kokonaistuloiksi muutettuna tämä tekee noin 1,3 miljoonaa. Vuotta aiemmin Mäkisen kokonaistulot olivat noin 1,8 miljoonaa euroa.

Mäkisen mukaan hänen palkkatulonsa Suomessa ovat pienentyneet, koska osa palkasta tulee tätä nykyä Virosta. Toyotalla on ollut elokuusta 2018 lähtien toimipiste Puppolan lisäksi myös Tallinnassa.

– Osa mun palkkatulosta on muuttunut, kun mä liikun ja olen komennuksella tuolla Virossa, niin Suomen päässä osa palkkatulosta on muuttunut, Mäkinen kertoi Iltalehdelle.

– Mielestäni olen toiminut tässä viranomaisten ohjeiden mukaan ja myös saanut heiltä asianmukaisen päätöksen asiasta. – – Jos olen tietämättömyyttäni toiminut asiassa jotenkin väärin, niin varmasti asia tulee korjatuksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja