Mainos

Kalle Palanderille tuomio ylinopeudesta – yritti saada sakkosummaa pienemmäksi

Entinen alppihiihtäjä syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen marraskuussa 2015.

Kalle Palander, 39, on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Palander ajoi marraskuussa 2015 Helsingissä henkilöautolla 97 kilometrin tuntinopeudella 70 kilometriä tunnissa -nopeusrajoitusalueella.

Asia ratkaistiin asian kirjallisessa menettelyssä ilman suullista käsittelyä, koska Palander tunnusti teon. Sakkotuomion suuruudeksi tuli 14 päiväsakkoa. Palanderin tuloilla maksettavaa kertyy 910 euroa.

Ex-alppitähti yritti saada sakkosumman alemmaksi ilmoittamalla käräjäoikeudelle, ettei hänellä ole nykyään säännöllisiä kuukausituloja. mutta ei onnistunut siinä.

Palander toimitti oikeudelle viime vuoden palkkalaskelmiaan sekä vuoden 2015 verotustodistuksen, jonka mukaan hänen verotettavat tulonsa ovat pudonneet rutkasti.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei vuoden 2015 verotusta voi käyttää pohjana sakkojen laskemisessa, koska sitä ei ole vielä vahvistettu. Oikeuden mielestä alppitähti ei myöskään esittänyt luotettavaa selvitystä oikeudenkäynnin aikaisista nettotuloistaan ja päiväsakon rahamäärä laskettiin viimeksi vahvistetun eli vuoden 2014 verotuksen mukaan.

Palanderin sakoista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja