Rallihuippu Teemu Suninen uudesta sivutyöstään: "Ensi kertaa saan puhua suoraan"

Teemu Suninen on katsonut rallin MM-kauden avauskisat Pasilan tv-studiosta käsin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Suninen toimii tällä kaudella osa-aikaisesti C Moren asiantuntijana rallilähetyksissä. Ainakin Monte Carlon ja Ruotsin rallien tv-kokemuksen perusteella työ on ollut mielekästä.

– On se ihan kivaa hommaa ollut. Minulla on aika paljon tietotaitoa nykyisistä autoista ja tavallaan on faktaa aika paljon. Pystyn juttelemaan asioista ja tiedän, mistä puhun, kun niillä autoilla useamman vuoden olen jo ajanut, Suninen summaa kosketustaan tv-maailmaan MTV Urheilulle.

– Minun juttuni on tavallaan tuoda kansankielelle ne tiedot, mitä olen vuosien varrella hankkinut.

Sunisen oma kausi alkaa joko huhtikuussa Kroatiassa tai toukokuun lopulta Portugalin auringon alta. Jokelalainen ajaa näillä näkymin Hyundain Rally2-luokituksen autolla täyden WRC2-kauden eli seitsemän MM-rallia. Tv-studiossa ajopoltteet ovat pysyneet kohtuullisen hyvin aisoissa.

– Ruotsin rallin aikaan meinasi vähän poltella. Silloin mietin, että olisi ollut hienoa päästä ajamaan, koska oli huippuolosuhteet. Ei siinä sitten muuten ole isoa eroa, että seuraako sitä rallia itsekseen kotisohvalla vai juontohomman takia, Suninen toteaa.

– Ralleissa, missä ei itse ole ajamassa, pitää vain yrittää ottaa se oppi muilta, mitä on otettavissa, jos päästään ensi vuonna ajamaan niihin kilpailuihin. Sitten on jotain tietoa ja muistikuvia edes niistä ralleista.

Suninen on saanut oppia esiintymisestä, mutta rallien seuraaminen asiantuntijan roolissa on antanut myös lisää näkökulmaa omaan leipätyöhön kuljettajana.

– Kyllähän niitä ralleja näkee aika paljon laajemmin, kun katsoo boksin ulkopuolelta. Tavallaan näkee huomattavasti enemmän asioita ja tilanteita sekä kisan kehittymistä. Jos on itse kisaamassa, niin tietää tasan tarkkaan vain oman tilanteen. Ei rallin aikana ole aikaa keskittyä muihin asioihin, Suninen sanoo.

– Studiohommista on oppinut ehkä myös esiintymistä. Itsellä on siitä kiva fiilis, että saa ensi kertaa puhua suoraan, eikä ole niin paljon kiellettyjä sanoja tai lauseita, suomalaiskuski jatkaa viitaten aikaansa M-Sport Fordin tiimissä, jolloin auton huonoa suorituskykyä piti ruotia lähinnä kiertoilmauksin.

10:33
Suomen MM-rallin reitti julkaistiin – Jari-Matti Latvala ja Janne Ferm kommentoivat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja