Mainos

Rakennusten työturvasta tarkempi asetus

Rakennuttajalla on jatkossa velvollisuus laatia rakennuskohteen ylläpitoa, huoltoa, kunnossapitoa ja korjaamista koskevat kirjalliset ohjeet, jotka sisältävät riittävät työturvallisuustiedot.

Hallitus haluaa parantaa rakentamisen turvallisuutta uudella asetuksella, joka määrittelee entistä tarkemmin rakennushankkeiden suunnitteluun, valmisteluun ja toteutukseen liittyvät työturvallisuusvelvoitteet. Marraskuun alusta voimaan tuleva asetus täsmentää erityisesti rakennuttajan vastuita.

Rakennuttajalla on jatkossa velvollisuus laatia rakennuskohteen ylläpitoa, huoltoa, kunnossapitoa ja korjaamista koskevat kirjalliset ohjeet, jotka sisältävät riittävät työturvallisuustiedot. Samalla rakennustyömaan työympäristöä ja työturvallisuutta koskevia velvoitteita tarkennetaan.

Rakennuttajan on huolehdittava, että työturvallisuusasiakirjojen tiedot ja muutokset välitetään suunnittelijoille ja päätoteuttajalle. Ne pitää käsitellä yhdessä ennen rakennustyön alkua, ja päätoteuttajan on esitettävä rakennuttajalle rakennustöiden työturvallisuutta koskevat suunnitelmat.

Asetus on valmisteltu kolmikantaisesti sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosaston, työmarkkinajärjestöjen ja elinkeinoelämän kesken. Sen pyrkimyksenä on vähentää rakennuksilla sattuvia työtapaturmia, ammattitauteja ja sairauspoissaoloja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.