Mainos

Rakennustelineitä, jyriseviä poria, väistötiloja – koulu alkaa tuhansilla nuorilla remontin keskellä

Home ja sen poistaminen riivaa kouluja eri puolilla maata. Simonkylän yläkoulu Vantaalla on myös keskellä suurta remonttia. Koulun, oppilaiden ja henkilökunnan onneksi työmaalla hermoja ei ole koetellut kuitenkaan home.

– Tutkimuksissa ei ole todettu hometta. Oppilaiden oireet ovat olleet pieniä ja hallinnassa, ja henkilökunnassa on yksittäisiä tapauksia. Toivotaan ettei oireita remontin jälkeen tule, rehtori Tommi Jokinen kertoo. 

Simonkylän yläkoulussa on lähes 700 oppilasta. Huomenna he aloittavat lukukauden remontin alla olevassa, mäkiseen maastoon hyvin istuvassa monitasoisessa tiilirakennuksessa. 

– Kyseessä on (myös hometta) ehkäisevä remontti, meitä ei ole siis yllätetty niin sanotusti housut kintuissa. Vuonna 1969 valmistuneen koulun rakenteet laitetaan palvelemaan tätä aikaa, Jokinen kertoo. 

Ei hoppua remontin kanssa

Korjaustyön pitäisi olla valmis tämän vuoden joulukuussa. Sitä ei hoputeta, rehtori sanoo. 

– Laadulla, ei kiireellä. 

Remonttia tehdään siipi kerrallaan. Arki jatkuu sen keskellä muuten, mutta koulun viides- ja kuudesluokkalaiset aloittavat väistötiloissa Metropolian ammattikorkeakoulun tiloissa Tikkurilassa, Jokinen valottaa. 

Edellinen iso remontti koulussa tehtiin viime vuosikymmenen alkupuolella. Tuolloin sieltä siirtyi pois lukio Tikkurilaan, ja Simonkylän kouluun tulivat viidennet ja kuudennet luokat. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.