Rakastunut mies pommitti naista lahjoilla ja loputtomilla viesteillä – lopulta naisen oli pakko viedä asia poliisille

Pariskunta deittaili kesän ajan, mutta syksyllä nainen tahtoi lopettaa suhteen. Mies ei tähän suostunut vaan alkoi pommittaa naista viesteillä, kukkalähetyksillä ja rakkauskirjeillä, kunnes naisen oli pakko viedä asia poliisille.

Tapahtumat etenivät aluksi kuten monissa muissakin parisuhteissa: tavataan, tutustutaan ja vietetään aikaa yhdessä. Ongelmat alkoivat vasta siinä vaiheessa, kun nainen ei halunnutkaan jatkaa suhdetta.

Nainen pyysi miehen tapaamiseen ja kertoi päätöksestään. Hän oli aloittanut uuden vaiheen elämässään ja tahtoi jatkaa eteenpäin ilman "draamaa".

Jonkin ajan kuluttua tapaamisesta mies lähetti kukkia naisen työpaikalle. Nainen kielsi mieheltä kukkalähetykset ja luuli, että mies tajusi kupletin juonen.

Miehen viestittely kuitenkin jatkui. Tuli miehen syntymäpäivä ja jälleen nainen sai mieheltä viestin.

– Vastasin hänelle onnitellen ja ajattelin, että tämä asia etenee kuin normaaleissa tilanteissa. Että voi onnitella. Halusin olla kohtelias koska oli vähän pelkoa, kun viesteissä oli ollut painostava sävy, nainen kuvaili oikeudessa.

Parin päivän kuluttua nainen lähetti miehelle uuden viestin, jossa ilmoitti, että "tämän täytyy loppua".

Tuomio napsahti

Nainen kertoi oikeudessa, että pyysi miestä useita kertoja lopettamaan. Hän yritti tehdä asian kohteliaasti, koska ei halunnut loukata miestä.

Miehen suunnalta viestitulva jatkui kuitenkin valtavana. Mies kävi viemässä lahjan naisen oveen ja myöhemmin nainen sai häneltä suklaata. Samaan aikaan hänen viestinsä muuttuivat yhä painostavimmiksi ja uhkaavimmiksi.

Miehen tarina oikeudelle oli hyvin erilainen. Hän kertoi, että nainen oli ihastunut häneen ja hän lähetti naiselle rakkauskirjeitä. Mies ei ymmärtänyt lainkaan naisen torjuvaa käytöstä ja kiisti käyneensä hänen ovellaan.

Oikeus totesi miehen syylliseksi vainoamiseen. Mies oli uhkaillut naista muiden muassa työpaikalle ja kotiin tulemisella. 

Jossakin vaiheessa hän oli lähettänyt naiselle 13-sivuisen kirjeen, jossa hän vaati naiselta vastausta peräti 57:ään kysymykseen. Muussa tapauksessa mies kertoi alkavansa naisen vihamieheksi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen vainoamisesta 40 päiväsakkoon. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka piti käräjäoikeuden ratkaisun voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat