Mainos

Rajuja metsäpaloja Kreikassakin

Ainakin kuusi metsäpaloa karkasi hallinnasta Kreikassa tänään. Tuli tuhosi koteja maaseudulla ja tuhansia hehtaareja metsää, kertoi poliisi.

Vahvojen tuulien odotettiin lauantaina helpottavan kolme päivää kestänyttä paahtavaa hellettä, mutta tuulet lietsoivat liekkejä Kreikan eri osissa.

Kaksi metsäpaloa syttyi Ateenan lähellä. Palomiehet yrittivät hillitä tulta sekä Avlonaksen että Peraman alueilla Ateenan pohjois-ja eteläpuolella. Taivas Ateenan yllä oli monin paikoin mustan savun peittämä useiden tuntien ajan.

Viranomaiset sanoivat, että he yrittävät estää liekkien etenemisen Parnitha-vuorelle, joka sijaitsee pääkaupungin yläpuolella. Paloja vastaan taistellaan myös Chalkidikissä lähellä pohjoiskreikkalaista Thessalonikin kaupunkia, Korintin alueella ja Larissan sekä Voloksen kaupunkien ulkopuolella Keski-Kreikassa. Helteiden keskilämpötila on ollut noin 40 celsiusta.

Vielä kuumempi helleaalto on aiheuttanut laajoja metsä- ja pensaspaloja sekä useita kuolemantapauksia myös Etelä-Italiassa Kreikasta länteen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.