Mainos

Raju pudotus viljasiilon pohjalle – pelastuslaitoksella hurja operaatio miehen nostamisessa

Huittislaisella miehellä oli tänään onni onnettomuudessa, kun hän selvisi hengissä ja vakavasti loukkaantumatta rajusta pudotuksesta viljasiilon pohjalle Huittisissa Satakunnassa. Pahimmassa tapauksessa mies olisi voinut hukkua viljamassaan.

Porin hätäkeskus sai hälytyksen Huittisten Kärväseläntiellä tapahtuneesta onnettomuudesta iltapäivällä kello neljän jälkeen.

Satakunnan pelastuslaitoksen aluepalomestari Timo Nurminen kertoo, että noin viisikymppinen mies oli pudonnut viljasiiloon, kun tikapuut olivat pettäneet hänen altaan.

– Isäntä oli työskennellyt siilossa sisällä, kun tikkaat olivat pettäneet. Mies oli pudonnut 5 metriä siilon pohjalle, Nurminen selvittää.

Isännän onneksi siilon pohjalla oli ollut puolisen metriä viljaa pudotusta pehmentämään. Jos viljaa taas olisi ollut enemmän, isänsä olisi ollut vakavassa hengenvaarassa.

– Jos viljaa olisi ollut enemmän, mies olisi todennäköisesti hukkunut. Ihminen ei voi pysytellä viljan pinnalla, vaan hän uppoaa sen joukkoon. Tukehtuminen olisi silloin ollut edessä ilman muuta.

Nurmisen mukaan apua miehelle olivat hälyttäneet hänen poikansa, jotka olivat olleet siilon ulkopuolella.

– He olivat kuulleet miehen huudot ja hälyttäneet apua. Tuuria oli myös siinä, että apua oli saatu paikalle heti.

Nurminen kertoo, että ainoa luukku, josta siiloon pääsee sisälle, on yli 8 metriä korkean siilon yläosassa, ja se on vain reilun puolen metrin levyinen ja korkuinen. Siksi pelastustehtävä oli ollut pelastuslaitokselle erittäin hankala.

– Ainoa tapa saada mies ylös ja ulos siilosta oli käyttää köysikalustoa, eli köysipaareja, - taljoja ja korituolia. Mies siis pakattiin pulkan tapaisille köysipaareille, jotka nostettiin pystyasentoon ja hilattiin ylös. Ylhäältä hänet tuotiin jyrkkiä rappusia alas.

Aikaa pelastusoperaatioon meni Nurmisen mukaan noin tunti.

Nurmisen mukaan mies ei ollut loukkaantunut hengenvaarallisesti ja hän oli ollut tajuissaan koko ajan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.