Epäonninen lehmä putosi lietealtaaseen Ruokolahdella – lehmä nostettiin kolmen metrin syvyydestä kymmenen miehen voimin: "Lehmä vaikutti olevan voimissaan"

Ruokolahdella Etelä-Karjalassa pelastuslaitos sai sunnuntaina aamutuimaan erityisen tehtävän. Yksiköt hälytettiin hieman ennen kello kahdeksaa tilalle, jossa lehmä oli pudonnut kolmen metrin syvyiseen lietealtaaseen.

Yli kaksi tuntia kestäneen ja lähes kymmenen miestä työllistäneen operaation jälkeen lehmä saatiin nostettua altaasta liinojen ja tilan isännän traktorin avulla.

– (Altaassa ollut) liete oli aika jäykkää tavaraa, joten voi olla, että se on vähän jelpannut lehmää taistelussa pysymään pinnalla, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arto Taina.

Eläin ei ainakaan pelastajien havaintojen mukaan vahingoittunut tipahduksessa eikä nosto-operaatiossa.

– Aika onnellisen ja helpottuneen oloinen lehmä oli. Varsinkin, kun palokunta vielä huuhteli sen noston jälkeen. Vaikutti olevan aivan voimissaan.

"Ei voi miten tahansa nostaa"

Nosto-operaatio toteutettiin laskeutumalla alas altaaseen ja ujuttamalla liinat lehmän vatsan alle.

– Yleensä eläimet ovat tässä vaiheessa jo rauhoittuneet, koska ovat niin väsyksissä. Siksi ne ovat aika yhteistyökykyisiä.

Tainan mukaan lehmien pelastaminen lietekuiluista on palokuntien arkipäivää. Harvinaisempaa kuitenkin on, että eläimet vedetään näin syvältä.

– Yleensä näissä tehtävissä haastavinta on juuri nostoliinojen paikalleen saaminen niin, että eläimen saa nostettua turvallisesti. Niitä kun ei voi miten tahansa nostaa.

Pelastustehtävissä oli mukana yksiköitä Ruokolahdelta ja Etelä-Savon puolelta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja