Mainos

Rajalta kiinni otetut ranskalaiset todennäköisesti turisteja – ”Motiivia vaikea sanoa tässä vaiheessa”

Kainuun rajavartioston partio on ottanut tänään luvattomasti Suomen ja Venäjän välisellä rajalla liikkuneet kolme ranskalaista kiinni. Henkilöiden aikeista tai motiiveista ei ole vielä tietoa, mutta rajavartiostosta epäillään kyseessä olevan turistit.

Kainuun rajavartioston yleisjohtaja majuri Esa Piiponniemi pitää todennäköisenä, että ranskalaiset ovat käyneet myös Venäjän puolella.

– Aamulla he menivät rajavyöhykkeen yli ja heidät saatiin kiinni samalta alueelta, Piiponniemi sanoo MTV Uutisille.

Henkilöiden epäillään ylittäneen luvatta rajan Suomesta Venäjälle ja takaisin ja syyllistyneen näin valtionrajarikokseen. Tapauksesta on juuri käynnistetty esitutkinta. Kuulusteluja vaikeuttaa se, että rajavartiolaitokselta ei löydy ranskan kielen taitoista kuulustelijaa.

– Motiivia, aietta ja sitä, ovatko he lopulta käyneet Venäjän puolella, ei pysty vielä sanomaan.

Piiponniemen mukaan ranskalaisilla oli päällään retkeilyvarusteet, pienet reput ja heidän kameroissaan oli pitkät putket. Kainuussa sijaitsee karhunkuvauspaikkoja, joten on todennäköistä, että kyseessä ovat omatoimisella kuvausreissulla olleet turistit.

Henkilöt ovat oletettavasti saapuneet Suomeen lentämällä. Auton he olivat vuokranneet eilen Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Rajavartiosto havaitsi teknisessä valvonnassaan henkilöiden liikkuneen itään päin. Piiponniemi ei osaa arvioida rajanylityksen tarkoituksellisuutta.

– He menivät rajavyöhykkeelle tieuraa pitkin. He eivät välttämättä eurooppalaisina maallikkoina mieltäneet menevänsä myös Venäjälle, sillä alueella ei ole muita näkyviä rajamerkkejä, vain raja-aukko metsässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja