Rajavartiosto etsii vihreäpukuista ryhmää: Epäilee laitonta rajanylitystä Venäjälle

Kainuun rajavartiosto etsii kolmea ihmistä, jotka ovat liikkuneet luvatta rajavyöhykkeellä Vartiuksen raja-aseman lähellä Kuhmossa. 

Rajavartiolaitoksen mukaan laitonta rajanylitystä Venäjälle ei voida sulkea pois. 

Kainuun rajavartioston yleisjohtaja majuri Esa Piiponniemi pitää todennäköisempänä, että Venäjän puolella on käyty kuin että henkilöt olisivat liikkuneet vain rajavyöhykkeellä. 

Mahdollisuudesta on ilmoitettu Venäjän rajaviranomaisille. Etsittävät henkilöt olivat pukeutuneet maastokuvioituihin vaatteisiin ja heillä oli mukanaan kamera. 

Piiponniemen mukaan tapaukset, joissa Suomen puolelta rikotaan Venäjän rajaa, ovat vuosittain yksittäistapauksia koko itärajan mitalla. 

Venäjän puolella tiukka vartiointi

Yleisjohtaja uskoo, että jos henkilöt ovat menneet Venäjän puolelle, he jäävät taatusti kiinni. Tällöin sekä Suomen että Venäjän viranomaiset tutkisivat tapausta tahoillaan. 

Kainuun rajavartiosto pyytää yleisöä ilmoittamaan mahdollisista henkilöihin tai heidän käyttämäänsä ajoneuvoon liittyvistä havainnoista johtokeskuksen numeroon 029 541 2410.

Esa Piiponniemen mukaan rajavartiosto löysi rajavyöhykkeen lähelle pysäköidyn lukitun auton, jolla etsittyjen epäillään liikkuneen.  
Rajavartioston mukaan henkilöiden käyttämä auto on valkoinen Volkswagen Golf. 

Piiponniemi kertoo, että auto on vuokrattu pääkaupunkiseudulta nimeltään ranskalaiselta vaikuttavalle henkilölle. 

Lue myös:

    Uusimmat