Mainos

Mies patikoi kolme päivää Viipurista Suomeen ja jäi kiinni – turvapaikkaa hakenutta miestä epäillään laittomasta rajanylityksestä

Suomen ja Venäjän välisen rajan ylittänyttä, Viipurista Vainikkalaan kävellyttä miestä epäillään valtionrajarikoksesta. Mies on kuulusteluissa kertonut anovansa turvapaikkaa Suomesta.

Rajavartiolaitos sai tiedon metsässä samoilleesta miehestä valvontajärjestelmän hälytyksen perusteella Lappeenrannan Vainikkalassa. Sunnuntaiaamuna tullut hälytys laukaisi etsintäoperaation ja maastoon jalkautunut koirapartio löysi rajan luvatta ylittäneen miehen. Partio otti 30-vuotiaan ulkomaalaisen miehen kiinni.

Matka vaatii eränkävijän taitoja

Rajavartiolaitos epäilee miehen syyllistyneen valtionrajarikokseen rajanylitysjäljen ja maastosta löytyneiden esineiden vuoksi. Rajavartiolaitoksen yleisjohtaja Ossi Fonselius kertoo, että partio löysi maastosta sadeasun ja miehen hallusta vaihtovaatteita.

– Mies oli myös pukeutunut vaatteisiin ja kenkiin, jotka sopivat maastossa liikkumiseen.

Fonselius kertoo, että vastaavia rajanylityksiä sattuu alueella muutamia vuosittain. Tapauksesta tekee tavallisesta poikkeavan se, että matka Viipurista Vainikkalaan on pitkä patikoida.

– Maasto vaatii henkilöltä suunnistustaitoa, jotta ei eksy, yleisjohtaja Fonselius luonnehtii.

2:13

Hakee turvapaikkaa Suomesta

Kiinniotettu mies tuotiin tarkempiin kuulusteluihin, joissa hän kertoi hakevansa turvapaikkaa Suomesta.

Mies oli kertomansa mukaan matkustanut ensin lentokoneella Moskovasta Pietariin ja Pietarista junalla Viipuriin. Viipurista matka oli jatkunut Suomeen jalan ja kestänyt noin kolme päivää, ennen kuin mies otettiin kiinni Vainikkalassa.

Fonseliuksen mukaan mikäli mies saa turvapaikan, häntä ei tuomita rajanylitysrikoksesta.

– Mies on nyt Maahanmuuttoviraston toimien alla ja siirretty vastaanottokeskukseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.