Raivostutti vastustajan leirin – NHL-seuran dj joutui pyytämään anteeksi: "Jos olisin tiennyt..."

Dallas Starsin kotihallin dj joutui pyytämään kappalevalintaansa anteeksi Edmonton Oilersin kannattajilta. Stars-dj soitti joukkueen voiton jälkeen La Bamba -kappaleen, joka tunnetaan Oilersin seurayhteisössä kahden edesmenneen superfanin lempikappaleena.

Dallas Starsin otteluissa dj:nä toimivan Jonathon Shipmanin kappalevalinta Starsin viikonloppuna otetun voiton jälkeen aiheutti raivoa Edmonton Oilersin leirissä. Kannattajat äimistyivät ottelun jälkeen, kun Starsin kotihallissa alkoi pauhata Los Lobos -yhtyeen tunnettu hitti La Bamba

La Bamballa on Oilersin seurayhteisössä erityinen merkitys, sillä se tunnetaan harvinaista aivosyöpää sairastaneen Oilers-superfanin Ben Stelterin vakiotoiveena. Stelter nousi tunnetuksi Edmontonissa ja koko NHL:ssä kaudella 2021–2022. Hänen vakiotoivekappaleensa Edmontonin kotihallissa voittojen jälkeen oli juuri La Bamba.

Stelter menehtyi elokuussa 2022 kuusivuotiaana.

La Bambaa on kuitenkin soitettu Oilersin otteluissa jo pidempään pitkäaikaisen kannattajan Joey Mossin kunniaksi, sillä kappale sattui olemaan myös hänen lempikappaleensa. Kehitysvammainen Moss oli vakiohahmo Oilersin otteluissa jo 1980-luvulta lähtien. Hän kuoli lokakuussa 2020.

Shipman tunnetaan vastustajia provosoivista kappalevalinnoistaan Starsin voittojen jälkeen. Hockey Newsin mukaan hän on soittanut muun muassa Chelsea Dagger -kappaleen Chicago Blackhawksin kärsiessä tappion Dallasissa, ja vastaavasti New York, New York -kappaleen Rangersin poistuessa vieraskaukalosta tappio niskassaan.

Tällä kertaa Shipmanin katsottiin kuitenkin menneen liian pitkälle kappalevalinnallaan, ja kritiikin jälkeen dj pahoitteli toimintaansa.

– Olen pahoillani, Oilersin kannattajat. Jos olisin tiennyt La Bambaan liittyvän merkityksen organisaatiolle ja kannattajakunnalle, en varmasti olisi soittanut sitä. Ajattelin, että se on vain iloinen, hauska voittokappale. Kiitos kaikille niille Oilers-kannattajille, jotka ovat olleet niin ymmärtäväisiä. Paljon rakkautta, Shipman kirjoitti sunnuntaina X-päivitykseensä.

Shipman lisäsi, ettei aio soittaa kappaletta enää jatkossa, ja hän myös jakoi kuvakaappauksen lahjoituksestaan Ben Stelterin nimeä kantavalle lasten syöpäsäätiölle. 

Dallas ja Edmonton kohtaavat NHL:n lännen finaalien kolmannessa ottelussa seuraavan kerran tiistain vastaisena yönä Edmontonin Rogers Place -areenassa. Ottelusarja on tasatilanteessa 1–1.

Lue myös:

    Uusimmat