Raivostuneelta tallipomolta uhkaus F1-kaksikolle: osumat vaikuttavat ensi kauden kuskivalintoihin

Kuljettajiensa keskinäiseen nahisteluun kyllästynyt Haasin F1-tallipomo Günther Steiner aikoo laittaa Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kuriin keinolla millä hyvänsä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaksikko osui jälleen yhteen viime viikonlopun Saksan GP:ssä. Sitä ennen Britannian Silverstonessa tapahtunut kolari johti kummankin keskeytykseen jo kisan alussa.

Steiner kertoi torstaina ottaneensa tallissa uudet ohjeet käyttöön. Jatkossa talli päättää, kumpi kuskeista menee edelle tasaisessa kamppailutilanteessa, eivät kuljettajat.

 – Yritän välttää sitä, ettei minun tarvitsisi sanoa mitään, koska emme halua sellaista, mutta jossain kohtaa meidän vain täytyy. Meidät on pakotettu siihen, Steiner linjaa F1.comin haastattelussa.

– Olen varma, että kun kerron heille, mitä pitää tehdä, he eivät ole loppukauden aikana lähelläkään toisiaan. Niin siinä toivottavasti käy, itävaltalaispomo jatkaa.

Haasin on huhuttu kyllästyneen sekä Grosjeaniin että Magnusseniin siinä määrin, että tiimissä harkitaan molempien kuljettajien vaihtamista ensi kaudeksi. Ainakaan he eivät voi enää yhdessä jatkaa, joten Steinerilla on ässä hihassaan kuskien suitsimiseksi. Steiner vahvistaa, että kolareilla on vaikutusta siihen, kuka autoa ajaa ensi kaudella.

– Todellakin näin, hän tokaisee.

– Jos he eivät tule keskenään toimeen, niin minä en voi sitä korjata. Niin kauan kuin he kunnioittavat tiimiä, se on minulle ok.

– Jos he eivät puhu toisilleen, mutteivät tee mitään negatiivista tiimiä kohtaan, minun on elettävä sen kanssa ja pystyn elämään sen kanssa. Jonkun pakottaminen hyviin väleihin ei vain toimi. En ole psykologi, mutta tämän tiedän, Steiner kommentoi Autosportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat