McLaren-pomo varoittaa kuskejaan – yksi asia tulee välttää: "Ottaisin sen henkilökohtaisena hyökkäyksenä"

19:30
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen perkaa kuumat F1-puheenaiheet.

Alkukauden piristysruiskeisiin lukeutuneen McLarenin Lando Norris ja Carlos Sainz kävivät kuumaa keskinäistä kamppailua F1-sesongin kahdessa ensimmäisessä kisassa Itävallassa. Tallipäällikkö Andreas Seidl lataa kuskeilleen nyt julkisesti varoituksen sanan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kauden avauskisassa Norris ylsi peräti kolmanneksi, kun taas Sainz oli viides. Toisessa kisassa Sainz joutui päästämään nopeammassa kyydissä olleen Norrisin ohi tallimääräyksellä. Norris sijoittui sillä kertaa viidenneksi, Sainz yhdeksänneksi.

McLaren-pomo Seidl korostaa, ettei talli puutu kuskiensa kamppailuun, ellei tilanne sitä jonkin selkeän syyn myötä vaadi sitä.

– Strategiat voivat esimerkiksi olla erilaiset tai toinen on merkittävästi nopeampi, Seidl selvitti Motorsport-Total.comin mukaan.

Norris ja Sainz saavat tavallisesti kilpailla keskenään vapaasti, mutta tälle on painava reunaehto.

– McLaren-autojen välillä ei saa olla kontaktia, Seidl alleviivasi.

Seidl sanoo luottavansa McLarenilla suuresti "molempiin poikiin".

– En tietenkään ole naiivi. Tiedän, mitä voi tapahtua, jos annamme heidän ajaa vapaasti.

Historia kertoo

F1-historia tuntee lukuisia tapauksia, joissa tallikaverien välillä on rytissyt. Viime sunnuntaina Ferrarin Charles Leclerc rysäytti avauskierroksella päin tallikaveriaan Sebastian Vetteliä, ja kummankin kisa päättyi nopeasti. Edelliskaudella sama kaksikko kolaroi toisensa ulos Brasiliassa.

– Totta kai niin voi tapahtua. Siihen riittää, kun katsoo tätä lajia viimeisten 30 vuoden ajalta. Milloin ikinä tiimi on sallinut vapaan kisaamisen, se on päättynyt kolariin. Toivon, että voimme välttää sen.

Seidlin mukaan McLaren-kuskeilla on lupa tehdä virheitäkin, koska muuten he eivät voisi ajaa rajoilla. Mutta osumaa, sitä ei saa tulla.

– Sen täytyy olla aina selvää, että olemme täällä McLarenia ja tiimiä varten. Suurin voimavara, joka meillä on, on tiimi.

Seidl jakoi perään varoituksen.

– Siinä kohtaa kun kuljettajan ego tulee tallin edun tielle, ottaisin sen henkilökohtaisesti. Pitäisin sitä henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Sitten meidän täytyisi katsoa, miten jatkamme eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja