Raiskausepäily raivostuttaa Raisiossa – kova isku myös turvapaikanhakijoille

Tänään jututetuilta raisiolaisilta ei herunut myötätuntoa raiskauksesta epäillylle turvapaikanhakijalle, ja uutisen jälkeen suhtautuminen turvapaikanhakijoihin yleisestikin vaikutti nihkeältä.

Monet kieltäytyivät haastattelusta, koska eivät halunneet kasvojaan ja mielipiteitään lehteen.

Raiskausuutinen vihastutti keskustan grillillä työskentelevää Sonja Saarista.

– Ei siinä ole raiskaajan kansalaisuudella mitään väliä. Jos nainen tai tyttö sanoo ei, niin sen pitää riittää.

Saarinen kertoi, että hänen tuttavapiirissään on ihmisiä, joilla on useita maahanmuuttajia ystävinään mutta myös maahanmuuttoon vastahakoisesti suhtautuvia.

Myös Roope Norring totesi, että raiskaus on raiskaus tekijän kansalaisuudesta riippumatta. Hän ihmetteli, miksi siihen syyllistyisi henkilö, joka hakee Suomesta turvaa.

– Jos epäilty todetaan syylliseksi, hänet saisi lähettää saman tien takaisin. Eikä tällainen varmasti paranna suomalaisten suhtautumista turvapaikanhakijoihin.

Raision keskustassa asioinut Astrid Sivula kertoo, että hän ei yllättynyt raiskausepäilystä.

– Kai tällaista saattoi vähän ennakoida, kun maahan tulee paljon nuoria miehiä.

SPR:n Turun vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Heimo Nurmi kertoi puhelimitse, että raiskausuutinen oli kova isku turvapaikanhakijoille.

– Heitä huolettaa, miten kantaväestön asenne heitä kohtaan muuttuu, kun yksittäiset henkilöt tekevät rikoksia. Monet ovat jo aiemmin sanoneet, että kyllä heille kadulla välillä huudellaan, kertoo Nurmi. 

Lue myös:

    Uusimmat