Mainos

Petäjäveden polttopulloiskussa ainekset isommallekin katastrofille – puolet asukkaista on lapsia

Petäjävedellä polttopulloiskun kohteeksi joutuneessa vastaanottokeskuksessa asuu SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annalan mukaan lähinnä lapsiperheitä.

Petäjävetisen vastaanottokeskuksen ulko-oven ikkunan läpi heitettiin viime yönä kolme polttopulloa. Keskuksen 80 asukkaan joukossa on 40 lasta. Annala pitää iskua äärimmäisen tuomittavana ja toivoo, että iskut turvapaikanhakijoita vastaan saataisiin loppumaan.

– Teko on äärimmäisen ikävä, epämiellyttävä ja tuomittava joka tavalla. Siinä olisi ollut ainekset isommallekin katastrofille.

– Tuntuu ihan pöyristyttävältä, että meillä Suomessa ryhdytään tämmöisiin äärimmäisiin toimiin. Eritoten tässä tapauksessa, kun yksikkö on täynnä lapsiperheitä.

Isku ei aiheuttanut henkilövahinkoja tai suuria aineellisia vahinkoja. Palo rajautui rakennuksen tuulikaappiin, eikä levinnyt asuintiloihin.

Asukkaat rauhallisia

Keskuksen asukkaat ja henkilökunta ovat Annalan mukaan suhtautuneet tilanteeseen rauhallisesti. Teko ei ole herättänyt paniikkia tai hysteriaa.

– Osa asukkaista on sitä mieltä, että he ovat pahempaakin nähneet. He tulevat sota-alueilta, ja heillä on rankkoja kokemuksia. Ei heidän tarvitsisi silti täällä turvallisessa Suomen maassa, joka vastaanottaa turvapaikanhakijoita, kokea tällaista.

Tekijäksi epäillään 25-vuotiasta paikkakuntalaista miestä. Mies on kuulusteluissa myöntänyt syyllistyneensä. Poliisi selvittää myös hänen osuuttaan aiempaan tuhotyön yritykseen samassa paikassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.