Mainos

MTV:n Jarkko Sipilä Kempeleen-tapauksesta: Tällaista on pelätty

2:05

MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä arvioi illan uutisissa Kempeleen epäiltyä raiskaustapausta. Sipilän mukaan tapausta ei tule hyssytellä, mutta viattomia ei myöskään pidä syyllistää. 

Poliisin ja sisäministerin tänään julkistaman tilannekatsauksen mukaan häiriöt ja levottomuudet ovat lisääntyneet vastaanottokeskuksissa ja niiden lähettyvillä. Tekoihin ovat syyllistyneet yhtä lailla turvapaikanhakijat kuin kantaväestöön kuuluvat suomalaiset.

Kempeleen tapahtumien pelätään lisäävän ongelmia.

– Tämä on sellainen tapaus, jota on oikeastaan tässä pelätty. Kyllä tämä voi kiristää tilanteita vastaanottokeskusten ympärillä entisestään, rikostoimittaja Sipilä puolestaan totesi Seitsemän uutisissa.

Sipilän mielestä tapahtuneesta tulee puhua avoimesti, mutta syyllistämättä.

– Tätä raiskaustapausta ei ole yhtään syytä hyssytellä, mutta ei myöskään yleistää sillä tavalla, että kaikkia turvapaikanhakijoita syyllistettäisiin tästä.

Sipilä kertoo myös miettineensä, miten tällaisia tapauksia voisi estää.

– Itselleni tuli kyllä mieleen, että kaikkein olennaisinta olisi nyt saada turvapaikanhakijat ymmärtämään se, että Suomi on erilainen maa kuin se, mistä he ovat lähteneet. Täällä kaikilla, naisilla ja miehillä, on ihan samanlaiset oikeudet. Jos tämä saataisiin läpi, se auttaisi kyllä paljon, Sipilä sanoo.

Tuomiosta voi seurata karkoitus

Jos 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäillyt todetaan syyllisiksi, seuraa siitä todennäköisesti vankeustuomio. Sipilä muistuttaa kuitenkin, että tapauksesta tiedetään hyvin vähän.

– Me emme tiedä yksityiskohtia. Ilmeisesti poliisikaan ei ole päässyt kuulustelemaan epäiltyjä. Mutta poliisi tutkii tätä törkeänä raiskauksena, josta rangaistuksena on 2-10 vuotta vankeutta, keskimäärin Suomessa on tuomittu noin neljä vuotta. Alaikäiselle tulee vähän alennusta siihen, mutta rikos on vakava.

Voiko siitä seurata karkoitus?

– Totta kai. Vakavasta rikoksesta turvapaikanhakija voidaan poistaa maasta. Ja nyt mietitään, voitaisiko tämä tehdä vielä nopeutetummin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja