Railakkaista nasujaisista seurasi valituksia ja rikosilmoituksia – juhlijoilla mukana teräaseita

Poliisille on sadellut valituksia ja rikosilmoituksia Vantaalla tänä syksynä vietetyistä nasujaisista, Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa. Varsinaisena ongelmana on poliisin mukaan erityisesti nasujaisten jatkot ja niille osallistuvat ulkopuoliset.

Lukion aloittavien kastajaisjuhlaa, nasujaisia on vietetty pitkin syksyä. Vantaalla nasujaiset ja ennen kaikkea niiden jälkeiset jatkot ovat saaneet poliisin huolestumaan. Jatkoille osallistuu poliisin mukaan ulkopuolisia henkilöitä, ja välillä juhlijoiden välille syntyy eripuraa ja tappeluita.

Juhlapaikoilta onkin poliisin mukaan kirjattu rikosilmoituksia niin varkauksista, ryöstöistä kuin pahoinpitelyistä.

Myös sivulliset ovat joutuneet välillä väkivallan kohteiksi, kun heiltä on pummattu tupakkaa ja sen jälkeen lyöty nyrkillä naamaan, kertoo poliisi.

Teräaseet mukana

Tämän vuoden nasujaisissa rettelöitsijöiden nähtiin kantavan mukanaan teräaseita. Poliisin mielestä ilmiö on vaarallinen.

Poliisi kertoo tiedotteessa miettivänsä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, miten nasujaisia voitaisiin jatkossa viettää Vantaalla turvallisemmin ja häiriöittä. Poliisi toivoo nuorten osallistuvan aktiivisesti nuorisotoimen kanssa ideointiin.

Lue myös:

    Uusimmat