Poliisi varoittaa koulujen päättäjäisten juhlijoita – "Joukossa on aina teräasein varustautuneita, joiden tarkoituksena on vahingoittaa"

Vuoden poliisin mukaan lapsiin kohdistuneet väkivaltarikokset hurjassa kasvussa 1:12
Katso video: Vuoden poliisiksi valittu Hannu Kangas: Lapsiin kohdistuneet väkivaltarikokset hurjassa kasvussa

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa valmistujaisviikonlopun juhlijoita teräasein ja astaloin varustautuneita henkilöistä, joiden tarkoituksena on vahingoittaa muita juhlijoita ja varastaa omaisuutta.

Poliisin mukaan ongelmia on esiintynyt aiempina vuosina Vantaalla Jokiuomanpuiston alueella, joka on hyvin laaja ja heikosti valaistu.

– Alueella tapahtui viime vuonna koulujen päättäjäisiltana väkivallantekoja ja samanlaista toimintaa on odotettavissa tänäkin vuonna, poliisi kertoo tiedotteessa.

– Päättäjäisiä juhlivien joukossa on aina nuoria, jotka ovat varustautuneet erilaisin astaloin ja teräasein pääasiallisena tarkoituksenaan haastaa riitaa, vahingoittaa muita juhlijoita ja varastaa kännyköitä ja rahaa.

Poliisi varoittaa alaikäisiä myös täysi-ikäisistä ihmisistä, jotka tulevat seuraamaan nuorten juhlimista ja tekemään "ei-toivottavaa tuttavuutta".

Onnettomuusriskit kasvavat päättäjäisiltana

Poliisin mukaan koulujen päättäjäisiltana lasten ja nuorten päihteidenkäyttö yleistyy ja erilaiset onnettomuusriskit kasvavat.

Jo kulunut kevät on näyttäytynyt poliisin näkökulmasta "päihdehuuruisena ja väkivaltaisena" lasten ja nuorten osalta.

Suurimpia järjestyshäiriöitä on odotettavissa myöhään illalla. Poliisi pyytää alaikäisten vanhempia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa pelisäännöistä.

– Kun pelisäännöt kotiväen kanssa on selkeästi sovittu ja juhliminen päihteetöntä, ovat onnettomuusriskitkin pienemmät.

Lisäksi poliisi toivoo, että alaikäisten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse päättäjäisviikonlopun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat