Räikkösen pilttuussa tiukka keskustelu aika-ajon jälkeen – ”Kimi kävi sitä aika kovalla asenteella läpi insinöörien kanssa”

Kimi Räikkönen koki saaneensa kaiken irti Alfa Romeon autosta, mutta vauhti ei vain taaskaan riittänyt 14. sijaa ylemmäs Monacon F1-kisan aika-ajossa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Monacon GP suorana 23.-26.5.
Su: Monacon GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Räikkönen oli lauantain harjoituksissa yhdeksäs ja hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi peräti kuudes, mutta päivän tärkeämmässä osiossa sijoiksi jäivät 14 ja 15. Suomalaiskuskilla ei ollut paljoa seliteltävää.

– Ei riitä vauhti, että minkäs teet. Aina hankalaa on sen suhteen, että pitäisi vain olla downforcea enemmän, Räikkönen totesi C Morelle.

Downforcen eli aerodynaamisen pidon puute on vaivannut Alfa Romeota jo useamman kisan, mikä kielii tiimin ongelmista nimenomaan auton päivitysten ja säätöjen toimimisessa.

– Teimme silti nopeimmat aikamme aika-ajoissa, joten toiset menivät luonnollisesti kovempaa. Ei siinä ollut mitään pielessä, muilla oli vain enemmän pitoa, Räikkönen kommentoi.

C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander ehti jo odottaa harjoitusaikojen perusteella parempaa Alfa Romeolta.

– Itse veikkasin, että heille voi tulla tosi vaikea viikonloppu, mutta treenit näyttivät toista. Autoa ei muutettu treenien jälkeen, ja aika-ajossa se ei toiminut oikeastaan ollenkaan, Vilander kommentoi MTV3:n Paalupaikka-ohjelmassa.

– Molemmat kuljettajat olivat turhautuneita auton säätöjen ja renkaiden kanssa, ja Kimi kävi aika kovalla asenteellakin insinöörien kanssa sitä läpi ja näytti elein ja merkein, ettei saanut auton etupäätä toimimaan ollenkaan.

– Se on huono homma joka tilanteessa, mutta korostuu vielä erityisesti täällä. Aika-ajo vähän yllätti Alfa Romeon, eikä positiivisella tavalla, Vilander kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat