Kimi Räikkösellä oli tilaisuus sensaatiomaiseen Ferrari-nöyryytykseen: "Vähän liikaa kaikkia pieniä ongelmia"

Kimi Räikkösen jättiyllätys Alfa Romeon moottoritoimittajan Ferrarin lyömiseksi jäi alle sekunnin kymmenyksen päähän Belgian F1-kisan aika-ajoissa. Suomalaiskuskin kierroksissa olisi riittänyt parannettavaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen jäi sijalle 16 Span radalla lauantaina ajetuissa aika-ajoissa. Tulos oli Alfa Romeolle varsin tyypillinen, mutta nyt tiimillä olisi ollut mahdollisuus olla jopa emotalli Ferraria – ja siis Räikkösen entistä työnantajaa – nopeampi.

Rankasti moottoritehojen puutteesta vauhtiradalla kärsivä italialastiimi sai autonsa vain täpärästi jatkoon aika-ajon ensimmäisestä osiosta, kun Räikkönen oli ensimmäinen putoaja 87 tuhannesosan erolla Charles Leclercin Ferrariin.

Lopulta Leclerc oli aika-ajojen 13:s ja Sebastian Vettel 14:s. Räikkönen harmitteli ongelmiin hukkunutta aikaa.

– Tietenkin mahdollisuus oli mennä Q2:seenkin, mutta tuossa on aina vähän ruuhkaa ennen kuin alkaa kierros, ja renkaat olivat vähän liian kylmät, Räikkönen pohti.

– Ekassa mutkassa oli vähän ongelmia, mutta loppukierros oli ihan suht ok, ja auto toimi. Ekalla kerralla oli jotain ongelmia, että ei oikein suorilla kulkenut, mutta vähän liikaa kaikkia pieniä ongelmia.

Ferrari on pudonnut kauas vuoden takaisista tuloksistaan. Leclerc ajoi vuosi sitten paalupaikalle Spassa, mutta nyt Ferrarin voimanlähteillä ajavat kuusi autoa olivat kaikki kahdeksan hitaimman joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat