Bottakselta tarkka analyysi Mersun ongelmasta: "Siitä on opittu paljon"

Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin ongelmat formula ykkösten Monacon GP:ssä johtuivat pitkälti takarenkaisiin kohdistuneesta voimakkaasta kulumasta sekä Mercedeksen pieleen menneistä säädöistä.

MAINOS

Kanadan F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 16.55 ja klo 20.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 16.55, aika-ajo klo 19.55
Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Mercedes-kuskien viikonloppu lähti väärään suuntaan jo Monacon torstai-iltapäivänä ajetuissa toisissa harjoituksissa eikä tiimi pystynyt pistämään Ferrarille kampoihin tämän jälkeen. Hamiltonin viikonloppu meni pipariksi jo aika-ajoissa eikä Bottas onnistunut nousemaan palkintokorokkeelle.

Bottas kertoi viime viikolla MTV Sportille olleensa matkalla Mercedeksen tehtaille kuulemaan tiimin tekemistä havainnoista. Kanadan Montrealiin saavuttaessa suomalaiskuskilla oli jo selvä käsitys siitä, missä edellisessä kisassa mentiin mönkään.

– On ollut tosi paljon analyysia siitä ja kyllä me nyt ymmärrämme enemmän, mutta tietenkin se vie aikaa. Mitään mullistavaa ei pysty tekemään näin pienessä ajassa, mutta kausi on vielä pitkä. Ihan varmasti saamme autoa paremmaksi ja toimimaan myös sellaisilla radoilla, Bottas kertoi C Morelle torstaina.

Mercedeksen ongelma kohdistui erityisesti ultrapehmeään rengasseokseen, josta on tullut kestävyytensä vuoksi tänä vuonna varteenotettava kisarengas.

– Meillä takarenkaat kuluivat paljon enemmän kuin kilpailijoilla ja muutenkin auton käyttäytyminen ja balanssi niillä säädöillä, joilla me ajoimme, ei ollut kovin hyvä sinne, Bottas kommentoi.

– Siitä ollaan opittu paljon, ja nyt tämä on taas aivan erityyppinen rata. Täällä pitää olla erilaiset säädöt ja uskon, että Ferrariin verrattuna tämä on meille parempi kuin Monaco. Uskon, että tulee olemaan taas tiukkaa täällä.

– Uskon, että ne (erot) ovat aika pitkälti ratakohtaisia, mutta Ferrari on yleisesti pikkaisen edellä. He pystyvät joka paikassa olemaan hyviä eikä heillä ole niin paljon ongelmia kuin meillä tietyissä paikoissa. Se on ehkä se tärkein juttu, että saamme auton toimimaan joka paikassa, Bottas analysoi.

Lue myös:

    Uusimmat