Räikkönen virnisti vuosien kritiikistä: ”Todistin juuri joidenkin olleen väärässä”

Kimi Räikköselle voittokantaan palaaminen ei ollut sellainen päähänpinttymä kuin monille hänen seuraajilleen. Voitto Yhdysvalloissa tarjosi silti mukavan paikan näpäyttää epäilijöitä.

Räikkönen katkaisi 112 kisaa kestäneen voitottoman kautensa noustuaan ensimmäistä kertaa ykköskorokkeelle sitten maaliskuun 2013. Hänen uransa Ferrarilla on loppumassa tähän kauteen, joten aikaa voiton ottamisella ei välttämättä ollut enää kolmea kisaa pitempään.

Uran 21. voitto olisi silti Räikkösen puolesta voinut yhtä hyvin jäädä tulematta eikä se olisi muuttanut hänen omaa käsitystä itsestään.

– Ei se oikeastaan ollut iso asia minulle. Se on varmaankin ollut paljon isompi asia monelle muulle ihmiselle. Jos se tulee, niin se tulee, mutta jos ei, niin se ei muuta elämääni lainkaan.

– Olen tietysti onnellinen, koska olemme täällä vain voittamassa, Räikkönen pyöritteli kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kommentti sai lehdistöhuoneen hymyilemään. Vieressä istunut Max Verstappen pyöritteli naureskellen päätään suomalaisen viileälle reaktiolle.

Räikkönen jatkoi tämän jälkeen lausunnolla, joka kertoo hänellä kuitenkin olleen näyttämisen halua.

– Suurin ero on kuitenkin siinä, miten ihmiset katsovat sinua. Jos katsot toista eri tavalla, voittaa hän tai ei….

– Sillä ei ole minun näkökulmastani väliä, mutta olen onnellinen, ja todistin juuri joidenkin ihmisten olleen väärässä. Se on minulle tarpeeksi hauskaa, Räikkönen virnisti.

Lue myös:

    Uusimmat