Vettel tiesi Bottaksen tulevan ohi – rengasfarssi yllätti täysin

Karun iskun formula ykkösten MM-taistelussa kokenut Sebastian Vettel oli pettynyt Britannian GP:n seitsemänteen sijaan, muttei vierittänyt syytä kenenkään niskaan palkintokorokepaikan livettyä käsistä lopun rengasrikon takia.

Ferrarin molemmat autot kärsivät päätöskierroksilla rengasrikon, minkä seurauksena Kimi Räikkönen nousi takaisin kolmossijalle menetettyään paikan ensin tallikaverilleen. Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajoivat vakuuttavasti kaksoisvoittoon.

– Olisi se voinut tietysti vähän paremminkin mennä, mutta mikään katastrofi tämä ei mielestäni ole, Vettel arvioi.

– Meillä oli mielestäni hyvä auto, varsinkin mutkissa. Balanssi oli kisassa ihan hyvä, hän lisäsi.

Enää pisteen MM-johtoa pitävä Vettel putosi startissa Red Bullin Max Verstappenin taakse neljänneksi, mikä haittasi hänen kisansa alkupuoliskoaan merkittävästi. Hollantilainen teki Vettelin edessä kaikki temput pitääkseen tämän takanaan. Red Bullista selvittyään Vettel joutui kaukaa takaa lähteneen Bottaksen hyökkäyksen kohteeksi.

– Jarruni syttyivät startissa tuleen, mikä haittasi kisaa. Oli selvää, että Valtteri tulisi ohi, koska hän tietysti hyötyi niin paljon alusta, kun minä jäin jumiin. Pienet asiat siellä täällä johtivat kiireiseen iltapäivään, Vettel tiivisti.

Lopun rengasrikko tuli Vettelille täytenä yllätyksenä. Räikkösen hetkeä aiemmin kokeman romahduksen aikaan Vettel oli jo tovin säästellyt renkaitaan.

– Siitä ei ollut mitään merkkejä. Tunsin tärinää, mutta se oli kestänyt jo 20 kierrosta eikä ollut pahentunut. Renkaat eivät näyttäneet hyvältä, mutta eiväthän ne ikinä näytä.

– Ei tästä mielestäni voi syyttää ketään tiettyä henkilöä. Jälkiviisaana se on helppoa, mutta silloin ne näyttivät hyvältä. Kimillä oli samanlainen ongelma ja hänen renkaansa olivat viisi kuusi kierrosta tuoreemmat. Tämä siis yllätti meidät molemmat, Vettel kommentoi.

F1-sarjan rengasvalmistaja Pirelli kommentoi myöhemmin, että Räikkösen ja Vettelin rengasrikot olivat keskenään erilaisia. Suomalaisen rengas ei tyhjentynyt, kun taas Vettel joutui nilkuttamaan varikolla täysin puhjenneella kumilla.

Lue myös:

    Uusimmat