Räikkönen palkintopallille Spassa

Lotus-kuljettaja Kimi Räikkönen ajoi kolmanneksi formula ykkösten Belgian GP:ssä.

Kolmannesta ruudusta matkaan lähtenyt Räikkönen kärsi kisan alussa pidon puutteesta, teki varhaisen varikkokäynnin ja ajoi kisan läpi kahden pysähdyksen taktiikalla.

Kilpailun voitti paalupaikalta matkaan lähtenyt McLarenin Jenson Button, joka piti kärkipaikan hallussaan lähdöstä maaliin. Buttonin voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Red Bullin Sebastian Vetteliin oli 13,6 sekuntia. Kärkikaksikko pysähtyi varikolla vain kertaalleen. Vettel teki komean nousun, sillä hän lähti matkaan 10. ruudusta.

Belgian GP alkoi hurjalla kolarilla, jossa keskeyttämään joutuivat Ferrarin Fernando Alonso, McLarenin Lewis Hamilton, Lotuksen Romain Grosjean ja Sauberin Sergio Perez. Kolari sai alkunsa, kun Grosjean ajoi päin Hamiltonin autoa, minkä jälkeen ranskalaiskuskin Lotus-auto osui Perezin Sauberin perään ja hyppäsi siitä Alonson Ferrarin keulan ylitse. Hamiltonin McLaren puolestaan osui rytäkässä Alonson auton perään ja Kamui Kobayashin Sauberin kylkeen. Kuljettajat selvisivät rytäkästä ilman loukkaantumisia.

Alonso säilytti MM-sarjan kärkipaikan keskeytyksestään huolimatta. Espanjalaisen 23 kilpailun mittainen pisteputki tuli kuitenkin päätökseensä. Alonso ei näin saavuttanut Michael Schumacherin kaikkien aikojen pisintä pisteputkea, joka on 24 osakilpailua.

Caterhamin Heikki Kovalainen vältti starttikolarit nousten parhaimmillaan kymmenenneksi, mutta putosi taaksepäin radalla tapahtuneen pyörähdyksen ja varikolla tapahtuneen kolarin takia. Caterham-talli päästi Kovalaisen liikkeelle varikkopysähdyksen jälkeen, vaikka HRT-tallin Narain Karthikeyan oli juuri ajamassa Kovalaisen editse omaan varikkoruutuunsa. Kovalaisen auto osui HRT:n perään, minkä seurauksena Caterhamista hajosi etusiipi. Kovalainen sijoittui lopulta 17:nneksi.

Mercedeksen Nico Rosberg sijoittui 11:nneksi.

Belgian GP:n lopputulokset:                         varikkokäynnit